Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur man reparerar Vanliga problem med Auto Paint

billacker kan presentera en mängd problem för fordonsägare och kropp personal butik. Målningen Processen kan vara förenat med svårigheter och tekniker ofta finna sig med att måla jobb en andra gång om vissa egenskaper visas i deras arbete. När ett fordon är ur kroppen butiken, är det fortfarande möjligt att uppleva problem med färg integritet. Att veta hur man handskas med problem lackeringsverkstäder kan spara tid och pengar på lackering kostnader och bibehålla kvaliteten på avslut under många år. Saker du behöver
Rags
Cellulosa thinner
Fine-grade slipplatta
Automotive "pre-clean" lösning
Färgborttagningsmedel
pensel
metallskrapa
Vatten
P180-grit slippapper
P800-grit vått och torrt papper
P1500-grit vått och torrt papper
Transparent sealer
Air fläkt
Snabbtorkande polyester stoppas
Plastic spridare
elektrisk polermaskin
Foam polerplatta
Cutting förening
Glasning polska
Clay bar
Visa fler instruktioner
tillämpningsproblem

1

Titta efter "fiskögon", som kan visas som små, cirkel-formade hål vid målning och orsakas av fett eller lösningsmedel kontamination på panelens yta. Torka påförda färgen från ytan av en panel med en trasa indränkt i cellulosa förtunningsmedel innan det torkar. Låt panelen lufttorka när alla spår av färg har avlägsnats. Lätt gnugga ytan av panelen med en fin-grade slipplatta att rätta några märken i primern och tvätta panelen ordentligt med fordonsindustrin "pre-clean" lösning innan du försöker måla den igen.
2

Kontrollera om färg rynkor som kan förverkligas när en kemisk reaktion sker mellan befintliga material och ny färg. De har utseendet av små, ormliknande linjer som så småningom skal från ytan. Undvik ytterligare tillämpningar av färg och istället flytta den skadade panelen från fordonet. Applicera vatten-tvättbar färgborttagningsmedel till panelens yta med en pensel och använd en metall skrapa för att avlägsna alla spår av nya och befintliga färger eller grundfärger. Släck panelen med vatten för att döda den aktiva beståndsdelen i färgborttagningsmedel och torka noga. Sand eventuella kvarvarande spår av färg tillbaka till ren metall med P180-grit slippapper innan primning och måla panelen igen.
3

Leta efter blödning som kan uppstå när en ny lack reagerar med gamla färger och lyfter de ursprungliga lösningsmedlen till ytan av panelen. Låt färgen torka innan gnugga den med en fin-grade slipplatta. Torka panelen ren och, innan målning igen, tillämpa två fulla skikt av transparent sealer till panelen för att skapa en barriär mellan det gamla finish och nästa tillämpning av färg.
4

Undersök färgen för " apelsinskal, "som kan uppstå eftersom färgen har tillräckligt tunnat eller har tillämpats vid för lågt tryck. Däremot kan det lätt åtgärdas. Låt färgen torka och gnugga ner apelsinskal textur med 1500-grit, vått och torrt papper fram en plan yta uppnås. Polera tillbaka till en glans med skärande förening och ta bort polerrosor med ett glas polish för att avsluta.
5

Leta efter pinholes, som orsakas av små luftfickor som blöder genom kroppen filler när för mycket härdare har lagts till. Låt färgen torka och lätt sand över hål för hand med en bit av P800-grus, vått och torrt papper. Torka bilen och ta bort alla spår av vatten från små hål med en fläkt. Ta ett rör av snabbtorkande polyester propp och applicera en liten mängd till kanten av en plast spridare. Torka av proppen in i hål att fylla dem och tvätta bort överflödigt material med fordonsindustrin pre-ren. Fordonet kan nu målas igen.
Kosmetiska problem
6

Undersök färgen för polerrosor som kan orsakas av dålig polering praxis. Applicera skära föreningen på ytan av den påverkade panelen och polera tillbaka till en glans med en elektrisk polermaskin försedd med en skumdyna.
7

Titta efter "spindelväv", som visas som större virvel märken och uppstår när ett fordon tvättas med vatten förorenat med grus. Återigen gäller att skära förening på ytan av varje panel och polera tillbaka till en glans med polermaskin. Använd en inglasning polish istället för att klippa förening om spindelväv är bara ytlig.
8

Undersök smärta för "hologram", som kan visas som en svävande effekt på ytan av en målad panel och är helt enkelt orsakas av oaktsamhet. Skölj panelen med vatten och köra en lera bar över hologrammet att avlägsna ytskiktet av färg. När spår av hologram tas bort, polska tillbaka till en full-finish med skärande förening och en polermaskin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62828.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.