Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur måla med vattenbaserade färger

Vattenburna billacker har ersatt lösningsmedelsbaserade material i de flesta organ butiker som ett sätt att minska utsläppen av flyktiga organiska föreningar. Även vattenburna produkter har ett antal begränsningar under ansökningsprocessen, kan de uppnå utmärkta färg matcher, osynliga blandade reparationer och stark metallisk innehåll. Vattenburna färger används främst för att lägga till färg, vattenburna klarlacker finns också tillgängliga. Bygger emellertid bilreparationer sektorn fortfarande till stor del på användningen av uretan klarlack som har en lägre VOC-halt än akryl alternativ. Vattenburna färger skiljer sig från vatten-baserade produkter eftersom de inte kan återupplösas gång härdningsprocessen är klar. Saker du behöver
luddfri trasa
Kompatibel avfettningsmedel
vattenburen färg putstrasa
vattenburen färg
Activator
Paint sil
hög volym, lågt tryck (HVLP) sprej gun
Air kompressor
Flygbolag
luftmatad blåsenhet
Kompatibel klarlack
Visa fler instruktioner
1

Genomför en visuell kontroll av panelytor att säkerställa beredning är korrekt. Applicera en liten mängd kompatibla avfettningsmedel till en bit luddfri trasa och torka av varje enskild panel noggrant innan du använder en ren trasa för att torka eventuella rester. Avlägsna spår av hår, damm och fibrer genom att torka över varje panel med en putstrasa som är särskilt utformade för användning med vattenburna produkter.
2

Förtunna vattenburen färg med en kompatibel aktivator användning av förhållandet tillhandahålls på det tekniska databladet. De flesta moderna produkter kräver bara 10 procent av aktivator men färger med dålig opacitet kan förtunnas till ett förhållande på 5 procent. Häll det aktiverade materialet genom en sil i potten av en gravitationsmatad HVLP sprutpistol med en fluidspetsen inställning av 1,2 mm.
3

Anslut HVLP sprutpistol till en luftledning och håll ut det på armlängds avstånd så det är placerat ca 4 inches bort från ytan av auto organ panelen. Börja i det nedre vänstra hörnet av panelen och dra tillbaka avtryckaren på pistolen för att skapa färg atomisering genom luften locket. Bibehåll samma avstånd i hela målningen processen och flytta armen över panelen i en enda rörelse till den andra sidan.
4

Höj pistolen något så nästa skikt tillämpningsområden blandningar till den föregående genom 30 procent för att säkerställa en enhetlig täckning mellan horisontella armrörelser. Fortsätta arbeta uppåt i horisontella linjer tills hela panelen har fått en full, våt skikt av vattenbaserad färg.
5

bort luftledningen från HVLP sprutpistol och anslut den till en luftmatad blåsenhet . Placera aggregatet ungefär en meter bort från ytan av den målade panelen och lämna i läge tills den vattenburna färgen är matt i utseende. Du kan lämna färgen lufttorka om blåser enheter är inte tillgängliga. Om du gör detta, lägg mer härdningstiden så att du uppnår en fullständig matt finish.
6

Applicera en eller flera ytterligare skikt med färg tills full täckning uppnås, alltid möjliggör en härdande tid mellan rockar tills den målade ytan är matt igen. På vissa färger med hög grad av öppenhet, kanske fyra eller fem rockar krävas. Låt sista skiktet härda fullt ut med hjälp av en luft-blåsning enhet.
7

Applicera en slutlig droppe päls på ytan av panelen från ett avstånd av 12 inches. Detta borde vara en lätt, heltäckande skikt som gör det metalliska innehåll att sitta på ytan av panelen i jämna skikt. Låt drop pälsen härda innan förslutning i vattenburna färgen med en kompatibel klarlack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62851.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.