Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur tunn polyester glasfiberharts med aceton

Polyesterharts är den vanligaste typen av harts och den billigaste. Resin är en tjock glasfiber vätska som när den blandas med 2 procent katalysator blir en solid. Du kan använda mer eller mindre katalysator för att ändra den tid det tar att hårdna men inte använder mycket mindre än 2 procent. Polyesterharts binder till nästan alla ytor, inklusive metall, trä, skum, plast och keramik. Vid användning på porösa material som trä, kommer hartset inte penetrera träet och bilda ett starkt band om det inte är tunnas ut. Polyesterharts också används för gelcoat, vilket är glasfiber färg som måste gallras för sprutmålning. Polyesterharts kan tunnas ut med användning av endast 10 procent aceton. Något mer och glasfiber kommer inte att helt härda. Saker du behöver
Respirator
Gummihandskar
liten hink
Polyesterharts
Mätglaset
Aceton
omrörningsstaven
Catalyst
filtrulle

Visa fler instruktioner
1

Sätt på en respirator och ett par gummihandskar. Fyll en liten hink 3/4 av vägen fullt med polyesterharts med ett doseringsmått. Håll koll på mängden harts du hällde i hinken.
2

Lägg 10 procent aceton till hartset eller 10 delar harts till 1 del aceton. Grundligt röra aceton i hartset tills den är helt blandar ihop.
3

Lägg 2 procent katalysator till hink tunnas harts och grundligt rör det tillsammans med en uppståndelse pinne. De glasfiber härdar inom 30 minuter efter det att katalysator tillsättes.
4

Applicera hartset på ytan av trä eller annat poröst material med användning av en filt vals. Rulla harts på så jämnt som möjligt i ett tjockt lager och låt plasten härda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62400.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.