Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hur Lyft torsionsstänger

En torsionsfjädring används på ett antal lastbilar och större fordon och det är en av de enklare fjädring modeller för att justera. Om bilens fjädring är ojämn och den ena sidan är högre än den andra, måste du justera detta för att undvika skador på fjädring. Lyft torsionsstången kommer jämna ut suspension. Denna exakta processen kan variera beroende på exakt märke, modell och år för fordonet du har. Saker du behöver
Måttband
Wrench
Låsmutter
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen fram och tillbaka ett par gånger eller studsa och rulla det fram och tillbaka av stötfångaren för att reglera suspension. Detta är särskilt viktigt om du just installerat torsionsstaven.
2

Kontrollera däcken och se till att de är ordentligt pumpade innan du fortsätter. Lasta något som för närvarande lagras i flaket.
3

Lossa, ta bort och kasta låsmuttern på justerbulten med din nyckel om bilen har sådan låsmutter installerad.

4

Mät bilens rida höjd från marken till den nedre styrarmen på varje sida av fordonet. Ta del av vilken sida som är lägre än den andra.
5

Höj lastbilens front och stödja den på pallbockar, stödja trucken under den främre tvärbalken. Detta kommer att avlasta från torsionsstaven.
6

Vrid justerbulten med ett par varv med din nyckel och sedan mäta avståndet igen till det lägsta av de två sidorna. Vrid skruven i motsatt riktning om höjden har blivit kortare.
7

Fortsätt att vrida justerbulten och mäta höjden tills den nedre sidan har stigit till samma höjd som den högre och den markfrigången är nivån på båda sidor.
8

Sänk bilen av domkraften står och sedan studsa och rulla bilen på stötfångaren återigen att bosätta suspensionen. Mät och dubbelkolla markfrigången och upprepa processen (steg 5-7) om höjden är inte ens.
9

Montera och dra en ny låsmutter på justerbulten om det behövs.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62887.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.