Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Vad är Lack baserad färg för bilar

Lack baserad färg för bilar finns i två typer: akryl och vattenbaserad. Antingen kan användas för att återställa en blank yta på din hot rod eller vintage bil. Jämfört med emalj baserad färg, är lack både lättare att tillämpa och mer förlåtande för nybörjare misstag. Använder

Lack används främst för veteranbilar, med moderna bilar kräver emalj färg. Till skillnad lackfärger, inte lackfärger inte "bota", vilket innebär att ingen kemisk reaktion sker för att binda färgen till ytan.
Typer
p Det finns två typer av lackfärg som kan användas för bilar: akryllack och standard lack (kallas vattenbaserad lack). Akrylfärger inkluderar en typ av plast och inte är vattenlösliga.
Fördelar

Lack baserad färg är att föredra för hot rods och veteranbilar, eftersom ingen annan lack ger en lika glänsande glans. Addera Tip

Naturvårdsverket begränsar användningen av akryllack färg på vissa områden. Kontrollera med ditt lokala miljökontor innan du använder lackfärg.
Fördelar

Lack torkar snabbare än emalj baserad färg, men akryllack använder många starka kemikalier. Vattenbaserad lackfärg minskar kemisk exponering men inte torkar ordentligt i fuktiga miljöer.
Application

lackfärg för bilar appliceras med sprutpistol eller en sprayburk. Enligt Scott Grundfor, de flesta bilar kräver åtta till 24 skikt lackfärg för en jämn finish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62421.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.