Svenska Bil >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Förkromning Instruktioner

Förkromning avser en process för elektroplätering av ett tunt skikt av krom på en bit metall. Krom i sig är en legering av koppar och nickel. Det rekommenderas inte att göra förkromning hemma, eftersom det kräver en rad giftiga kemikalier och frätande lösningar. Traditionellt har haxavalent krom används för förkromning. Med bättre teknik, blev trevärt krom ett lönsamt alternativ. Den förkromning process med resultat sexvärt krom i giftigt avfall, vilket innebär att det är en starkt reglerad bransch. Trevärt krom ger inte samma avfall, och är därför inte lika reglerad. Dock är förkromning med sexvärt krom en intressant process. Saker du behöver
avfettningsmedel
Natriumhydroxid
Dioxide lösning
etsningslösning
Svavelsyra
Koppar strejk
Nickel strejk
sexvärt krom

Visa mer instruktioner
1

Rengör den del som kommer att vara förkromad med ett avfettningsmedel. Följ den här med ett dopp i ett bad av natriumhydroxid, avslutar med ett bad av dioxider. Denna syrabad initierar metall för det första steget av förkromning, liknande grundning före målning.
2

lägger delen i ett fat av laddad svavelsyra. Även känd som elektrolys, har detta bad en växelström (AC) körs även om det för att få det att fungera. Helt skölj delen med vatten efter detta steg.
3

Doppa del i ett kar av koppar strejk. Denna strejk är ett bad som består av flytande koppar. Det är viktigt att notera att koppar strejken badet har cyanid i den, vilket gör den mycket giftiga.
4

Placera del i en nickel strejk bad nästa. Liksom koppar strejken, innehåller nickel strejk flytande nickel, men till skillnad från koppar, betyder inte innehåller cyanid.
5

Skölj del med mycket vatten, sedan placera en del i sexvärt krom lösningen. Placera inte den delen för hand, ha en bit av maskiner gör detta steg. När väl delen tas bort från sexvärt krom och vänster hänger på tork, är den färdig. Från början till slut, måste processen flera timmar att slutföra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/body-shops/62813.html

Previous:
Next:

Body Shops

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.