Bullbar förordningar

En enhet som ger skydd för vissa kan vara farligt för andra. Bil tillbehör tillverkare infört viltfångare att monteras på framsidan av en lastbil eller bil för att skydda passagerare och skapar en fin look. Men på grund av klagomål om viltfångare riskera säkerheten för passagerare och andra på vägen, har förordningar antagits för att säkerställa att viltfångare uppfyller säkerhetsnormerna. Bullbar Construction

Enligt den australiska regeringen, är dagens bullbar regler avsedda att förbjuda farliga prognoser och hinder för en bils belysning. (Se referens 2) När man uppför en bullbar, bör tillverkarna se till att enheten inte har några vassa kanter och att framåtriktade kanter har en radie på minst 5 mm.

The Royal Automobile Club of Victoria (RACV ) säger att alla viltfångare bör följa den allmänna profilen av fordonet för att undvika överhängande kanter som kan fastna andra fordon. Viltfångare bör inte heller störa lanseringen av krockkuddar eller korrekt "stukning" av en bil under en olycka. Den RACV säger att bilister bör endast använda viltfångare speciellt utrustad för sitt fordon så att i händelse av en olycka, kommer fordonet att reagera som utformats och krockkuddar kommer att använda. Genom att uppfylla dessa föreskrifter, är det mindre sannolikt att en bullbar kommer tränga ett annat fordon i en kollision eller skada föraren av fordonet.
Viltfångare och Fotgängare

RACV varnar att viltfångare kraftigt kan öka huvudet och magen skador i fotgängare, ytterligare komplicera en redan tragisk situation när en fotgängare blir påkörd av en bil. Enligt NRMA Business Övervakning, de flesta tillverkare avskräcka urbana bilister från att använda viltfångare, som i huvudsak ska användas för landsvägskörning där vilda möten är vanliga. Men om montera en bullbar till ett fordon i en urban miljö krävs, är vissa typer av viltfångare uppmuntras. Så kallade knuff barer bör användas i staden, eftersom dessa barer är vinklade bakåt och har en låg träffpunkten, vilket minskar skador på fotgängare, hävdar den australiska regeringen. Den efterblivna vinkel och låg träffpunkten är ett krav i alla viltfångare att minimera skadorna på fotgängare.
Viltfångare på Stora Fordon Till Salu

stora eller tunga fordon såsom dumprar och traktor långtradare kan inte förses med viltfångare som följer deras allmänna profil eftersom den främre profilen av dessa större fordon är platt. Den australiska regeringen meddelar att stora fordon bör använda lätta viltfångare med stora radier på topp-ledande hörn av baren. Efter dessa riktlinjer och använda mindre aggressiva viltfångare sänker risken för Sideswipe olyckor och vad som är känt som "burköppnare åstadkomma" när ett spetsigt bullbar får kontakt med ett annat fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88449.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.