Hur man installerar Hella Horns

Bil entusiaster har länge varit att göra förändringar av sina fordon, ändra kaross, motor, transmission och även den höjd på vilken deras fordon sitter. Vissa människor tar denna tendens ytterligare genom att installera egna horn. Anpassade horn kan variera vilt i både deras kapacitet och avsedda användning. Vissa kan användas för att göra roliga ljud eller låtar, medan andra kan vara otroligt högt. En Hella horn kommer definitivt att låta folk veta din bil är i närheten. Saker du behöver
Hella Supertone horn
10 fot av 10-gauge wire
6 kvinnliga snabbkopplingar terminaler, 12/10 gauge
10mm 1/4 hylsa
Small 1/4 Drevförlängning
1/4 socket enhet
12mm 3/8 hylsa
6-tums, 3/8 Drevförlängning
, 3/8 uttag drev
Sax
Avbitare
nåltång
Shop ljus
25/64 borr
Electric drill
Bottle isopropylalkohol
Eltejp
Icke polariserad elektrolytisk mössa, 5mf eller 10mf
Quick- torrt lim
Visa fler instruktioner
Koppla loss batteriet och köra Wire
1

Hissa upp fordonets front och ställa upp den på pallbockar använder rätt uttag punkter under fordonet. Öppna huven och ta bort plasten foder på inre parameter. Ta bort minuskabeln från batteriet med en hylsnyckel och skjut kabeln åt sidan för att eliminera risken för oavsiktlig återinkoppling.
2

Ta bort de två främre plasten i-täcker underifrån motorn med en hylsnyckel och ¼ drivhylsa förlängning med en 10 mm hylsa. I mitten av den främre avdelningen innehåller en gummigenomföring på både toppen och botten. Skär en skåra i kragarna så att tråden att färdas genom dem. Addera 3

Räkna ut storlek och typ av terminal-anslutning krävs för att passa in på den positiva sidan av batteriet. Löda terminalen anslutning på ena änden av 10-gauge wire, anslut och fäst den till den positiva polen batteripolen. Sätt fast kabeln på flera ställen med eltejp.
Anslut Relay
4

Skjut under fordonets front och fäst tråden i en riktning som leder till järnväg under den främre plastskyddet under kylaren. Hella-medföljande relä kan fästas på undersidan av skenan, håller reläet ut av vädret och torr. Finns det en diod som har varit över spolen i reläet i
5

Anmärkning motsatt riktning till varje pålagd spänning. Den positiva (+) sidan är beståndet horn, alltså dioden negativa (silver bandad sidan) eller katod ansluts till den. Anslut marken för reläspolen eller negativ (-) till den andra sidan hos dioden
6

Position aa 5mf eller 10mf opolariserade elektrolytisk mössa över kontakterna på reläet.. Limma den på plats med hjälp av snabbtorkande lim. Locket kommer att fungera som en stötdämpare och förlänga kontakt liv.
7

Satsa säkringen med en säkringshållare så det är direkt i linje med huvudströmbrytaren bly och reläet, på järnväg enligt radiator. Kör två bitar av tråd ut till hornen.
Final Anslutningar /Test
8

Kör 10-gauge horn trådar från reläet till där horn fästen. Det finns utrymme beläget precis vid sidan av hornet montering. Andra vägar kan göras eller användas, men detta är den bästa vägen för att det är den mest direkta.
9

Löd en kvinnlig flatstift till ena änden av tråden och anslut den till (+) sida av hornet. Den andra änden kommer också att ha en kvinnlig flatstift lödas på det och måste vara ansluten till reläet. Reläet har flera uppsättningar av stift på det som är noterade på installationsanvisningarna som medföljer horn. Anslut terminalen till stift 87 och löda anslutningen på plats.
10

Kör jordkablar för hornen. Skär en liten längd av tråd och löda en kvinnlig flatstift och anslut den till (-) sidan av hornet. Fäst den andra änden till fordonets ram med en skruv.
11

Fäst hornen på plats på fordonet antingen under huven eller på grillen av fordonet för maximal effektivitet. Dock skulle det enklaste stället att där den gamla hornet var belägen. När du är ansluten, testa genom att trycka på knappen för signalhornet i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88625.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.