Hur man använder Glasfiber att göra ett bodykit

Om bilens lager look har du gäspa varje gång du ser på det, kanske är det dags att krydda upp saker med ett bodykit. Ibland kommersiella organ kit är bara inte vad du söker eller är helt enkelt ur din budget. I så fall kan göra din egen av glasfiber gör ett mycket vettigt. Medan vem som helst kan göra en glasfiber kropp kit, vilket gör en som ser bra ut är en helt annan historia. Om du inte har några glasfiber eller auto kroppen-upplevelse, kanske du vill hoppa över det här projektet. Annars är detta en av de mest givande aktiviteter du kan ta på. Saker du behöver
högdensitetsskum
Glasfiber blad
Glasfiber matt Aluminiumfolie
Pan bespruta
Bondo
Carving verktyg
Måttband
Electric sander
Lim
Primer
färgmatchad måla
Visa fler instruktioner
1

Skissa din design. Utan att få din layout på papper först, är din kropp kit nästan garanterat att se hemskt. Detta är platsen att låta din konstnärliga sida flöda. Få en idé om vad du vill ha genom att titta på befintliga organ kit och sätta din favorit aspekter av var och en in i din design.
2

Efter att de befintliga stötfångare och dekor på din bil, skära längder av high-density skum i de ungefärliga storlekar på varje del. Använda block av skrot skum, lyfter varje del tills den vilar där det så småningom kommer att placeras. För närvarande kan du fästa den på plats med hjälp av några silvertejp, om du vill.
3

Efter dina ritningar exakt, använd en kraftig markering att dra ut information direkt på skum. Anteckna djupet varje fördjupning eller utskärning bör lyftas till. Rita hälften av varje organ panel först, sedan noggrant mäta och kopiera varje detalj till motsatt sida för att säkerställa perfekt symmetri. Allt som krävs är ett misstag att helt förstöra projektet, så tredubbla kontrollera dina mått innan arbetet påbörjas.
4

Börja carving din design in i skummet, var försiktig så du inte skadar delar under denna process. När du lägger glasfiber ovanpå skummet, kom ihåg att varje del blir något tjockare, så kompensera för detta under skärning. Kontrollera varenda skurna linjer upp med de varumärken du ritade i föregående steg. Om du gör ett misstag, behöver du inte att skrota hela verket, bara klippa ut den förstörda delen, limma ett annat block av skum i dess ställe, och återuppta arbetet.
5

Ta det färdiga skumbitar och täcka dem tätt i aluminiumfolie för att förhindra hartset från att fastna. Du kanske vill använda en självhäftande spray för att hålla aluminium på plats på skummet. Nästa, spraya utsidan av folien med en non-stick matlagning spray, som kommer att fungera som en formsläppning när du tar bort glasfiber. Delarna är nu helt förberedd.
6

Börja om dina glasfiber. Börja med bara ett blad indränkt i harts, och lägg det över utsidan av formen. Använd en rulle för att pressa ut eventuella luftbubblor och tuck glasfiber arket runt kanterna och konturer av kroppen kit. Låt enda ark av glasfiber för att helt torr, sedan försiktigt dra bort av skummet mögel. Var försiktig, eftersom det enda glasfiber räkning blir mycket bräcklig.
7

Förstärka insidan av delarna med flera lager av tjock glasfiber mattor. Jämna ut luftbubblorna på varje skikt, och tillåta tillräcklig torktid innan vi går vidare till nästa lager av glas. Genom att placera denna matta på insidan av delarna, kan du lägga så mycket tjocklek som önskas utan att ändra den yttre formen av den färdiga produkten.
8

Sand utsidan av delarna med en grov sandpapper , att jämna ut eventuella gropiga områden eller klumpar. En metall-fil kan användas runt öppningarna för att säkerställa rena kanter. Använd ett korrekt andning respirator, tjocka handskar och långa ärmar för att skydda dig. När det färdiga utseendet uppnås, tryckvåg delarna med en kompressor för att avlägsna slipdamm, torka sedan hela ytan ner för att ta bort de sista bitarna. Nu är en bra tid att göra ett test passar för att se delar linje upp till din tillfredsställelse.
9

Täck hela ytan med Bondo att skapa en smidig, färdig konsistens ungefär som en fungerade bit av auto organ plåt. Flera lager kan vara nödvändigt att grundligt täcka ytan. Efter att låta det härda, sand Bondo till en plan yta, men lämna den inte helt slät. Du vill avsluta med en något grov sandpapper för att se till att färgen fäster. Torka den färdiga produkten med isopropylalkohol till prep det för nästa steg.
10

Prime delar för färg. Alla kommersiella fordonsindustrin primer i en sprayburk kommer att fungera bra. Använd långa, svepande rörelser för att täcka hela ytan. Börja spraya burken innan den träffar ytan, och inte sluta spraya förrän du har slutfört svep, och har rensat ytan på den andra sidan. Detta säkerställer oavbruten täckning. Två lager av primer är gott, och det bara behöver torka fem till 10 minuter mellan lagren. Låt sista skiktet botemedel för ett par timmar innan vi går vidare för att måla.
11

Måla kroppen kit. Använd samma, långa svepande rörelser för att helt täcka ytan. Använd flera lager av mycket ljus färg, i motsats till tjockare skikt. Samma med primer, låt det härda i fem till 10 minuter mellan lagren, och sedan gå vidare till nästa. Det kan ta 10 eller flera skikt för att grundligt täcka ytan. När du är klar, råga med två lager klarlack för att skydda lacken.
12

Montera bodykit till din bil. Du kan använda samma monteringssystem som de ursprungliga stötfångarna och trim bitar som används, men beroende på din bil, kan du behöva att farkosten några egna fästen för att göra det. Dubbelkolla spelrum för att se till att panelerna är täta och allt ser ut som en bra passform.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87804.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.