Hur man installerar Bildelar stereohögtalare

Installera eftermarknaden högtalare bilstereo kan vara en intressant upplevelse både i processen för installationen samt lära sig att underhålla dem. Som med allt som du måste lära dig att sätta ihop på egen hand, kommer installationen för eftermarknaden bilstereohögtalare lära dig vad du ska lyssna efter när en eller flera högtalare inte fungerar, när balansen är felaktig eller när det helt enkelt dags att byta del av ditt ljudsystem. Saker du behöver
par främre högtalare
Par bak högtalarna
20 meter högtalarkabel
Skruvmejsel
Skruvar
Kopplingsschema för stereon
Show Mer Instruktioner
Förbereda Wiring
1 ledningar Bilstereon är mycket mer skrämmande än det låter, men kan redas ut med rätt diagram och instruktioner

bort stereon från sin in-dash montering. Beroende på vilken typ av stereo du har, kan detta steg varierar kraftigt, men för de flesta stock stereoapparater, ska hela fronten av instrumentbrädan lossna, avslöjar två eller fler skruvar som håller stereon på plats. Om du har en eftermarknad stereo, finns det oftast ett verktyg som medföljer stereon som gör att du kan dra stereo ur instrumentbrädan utan att skada bilen eller stereon.
2 Korrekt ledningsdragning är överlägset viktigaste steget i att installera bilens högtalare.

Identifiera färgkodning av kablar för stereon med kopplingsschemat som medföljer stereon. Dessa diagram kan hittas på nätet, och är oftast lättare att hitta för vanliga fordon som Honda eller Toyota. Kopplingsschemat kommer att identifiera vilka trådar flyglinje till vilken högtalare. För varje högtalare, kommer det att finnas två trådar, en varm, eller (-) negativ sida, och en förkylning, eller (+) positiv sida. Således, om det finns fyra högtalare i din bil (genomsnittligt antal aktier), bör det finnas ett par av (+) och (-) för en rätt fronthögtalare, en höger bakre surroundhögtalare, en vänster fronthögtalare och en vänster bakhögtalare , vilket ger totalt åtta högtalarkablar.
3

Mät den nödvändiga längden på högtalarkabeln att köra kabeln från outs högtalarkablar kopplade till stereon till varhelst de högtalare som du installerar kommer att inrymmas. Detta kan innebära allt från att köra en kabel från stereo till en dörrpanel 3 meter bort att köra en kabel från stereo till en bakre högtalare 20 meter bort i bakluckan på bilen. Var noga med att märka vilken tråd du har fäst på (+) sida, och vilken tråd du har fäst på (-) sidan. De flesta högtalare har en vit linje som indikerar skillnaden mellan varje tråd.
Ställa in högtalarna
4

Skruva några paneler som används för att estetiskt täcka ansiktet av högtalare som du byter ut (där du bör ha kört kablarna från stereon till). När de gamla högtalarna är utsatta, ta bort dem med din skruvmejsel, och hitta de trådar som du körde från din stereo fronten, fäst sedan ledningar till de nya högtalarna som du för tillfället installerar. Den traditionella bilstereo högtalare kommer att ha på (+) och (-) sida som är märkt med färg eller storlek (vanligen den heta (-) sidan kommer att bli röd och /eller gjorda av en flik som är något mindre än den (+)-sidan, som också kallas ofta svart). Var noga med att fästa (-) kabeln till (-) sidan av högtalaren, och (+) kabel till (+) sidan av högtalaren, eller det kan skada din stereo på lång sikt. Gör detta för alla de högtalare som du installerar.
5

Sätt fast högtalarna ordentligt med skruvmejseln och skruvar, försiktigt så att inte punktera högtalarna (en slip av handen kunde köra skruvmejseln genom kopp talaren).
6

Ersätt estetiska högtalare beläggningar som du kanske har tagit bort i processen att installera högtalarna, samt någon av stereon faceplating som du kanske har tagit bort för att koppla stereo till högtalarna.
7

lyssna på något på stereon, och diagnostisera eventuella problem som kan ha orsakats av dålig installation. Mest omedelbart, om det finns en säkring gått, hörs tunga surrande och statisk, speciellt när bilen är påslagen. Detta kan fixas genom att byta ut säkringen på baksidan av stereon. Dessutom kan du använda balans och fade funktioner på din stereo för att testa varje högtalare individuellt för att se till att alla högtalarna fungerar. Om du upptäcker att en eller flera högtalare inte fungerar, spåra installationen, och se till att sladdarna är rätt, både från bakom stereon samt bakom högtalarna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81585.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.