Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Har Etanol Hurt en bilmotor?

Etanol är en form av alkohol som ofta används i USA för att göra bränsleåtgången med färre resulterande utsläpp. Bränsle med en etanol tillsats normalt säljs som en E10-bränsle av en blandning som innehåller så mycket som 10 procent etanol. Förare över hela landet kör med E10 bränsle i sina vanliga motorer utan märker biverkningar på de flesta dagar. Det finns dock en liten risk att potentiell motorskada skulle kunna uppstå som en följd av etanol bränsleanvändning. Phase Separation

Vatten är fiende till motorer. Bränsle med etanol i den är föremål för något som kallas fas separation. Det är när vatten som har infiltrerat bränsle ansluter till alkoholen och sedan sedimenterar till botten av tanken. Detta händer ibland när temperaturen sjunker kraftigt. Då Bränslepåfyllningsstutsen suger i vatten och alkohol utan en tillräckligt hög koncentration av bensin, vilket gör att bilen att kämpa eller inte köra alls.
Bränslesystem

annan nackdel av etanol är att alkohol är hård på plastdelar. Bilar som har bränsle-intag ventiler eller andra komponenter i bränslepumpen av plast kan få problem om att köra bränsle med högre etanol innehåll. Etanolen äter bort på plastdetaljer tills de har löst till den punkt där de inte längre fungerar. Detta innebär att bränslet inte kan levereras till motorn och pjäsen behöver bytas.
Stommar

Olika delar i motorn på en bil är gjorda av gummi. Detta inkluderar slangar och tätningar. Den etanol i bränslet kan orsaka dessa delar att brytas ned snabbare. Medan många sälar behöver bytas under regelbundet underhåll i en bil, kan användningen av etanol orsakar dem att torka ut och spricka snabbare än normalt. Detta gäller även för den lägre etanol förhållandet som finns i E10 bränsle. En högre koncentration av etanol skulle kunna påskynda processen ytterligare.
Äldre Bilar Till Salu

Många äldre modell bilar inte kommer att köra bra med etanol bränsle. Användning av etanol i äldre motorer eller motorer där etanolbränsle inte rekommenderas kan orsaka allvarliga skador på bilen. Äldre fordon saknar de elektroniska sensorer som krävs för att göra justeringar i farten om inte motorn får rätt blandning av bränsle och luft, vilket kan äventyras vid användning av etanol bränslen. Detta kan orsaka svåra motorskador i äldre, carbureted bilar. Många prestanda bilar tillverkade av high-end tillverkare, såsom Porsche, inte heller rekommendera användning av etanol-blandade bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135775.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.