Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man rida på baksidan av en pickup

Ridning på baksidan av en pickup är en gemensam upplevelse för många människor som bor på landsbygden eller reser till platser som Sydostasien eller Västafrika, där mickar är offentliga transitering. När de främre sätena är fulla, är det vanligt att stapla människor på flaket. Detta är definitivt farligare än ridning i hytten, och är olagligt i många stater. Även om det är bäst att inte rida i sängar pickup alls, det finns några sätt att förbättra din säkerhet om det är ditt enda alternativ Instruktioner
1

sitta så nära som möjligt till lastbilen kabinen. Bortsett från att ge dig något att luta sig mot, är detta den mest stabila punkten i flaket. Som alla barn som har ridit en skolbuss kommer att säga, rida över bakhjulen kommer att skicka dig flyga om fordonet träffar en bula.
2

Sitta framåt eller bakåt, snarare än i sidled till rörelse hos lastbilen. Detta kommer att minska risken för åksjuka och (om du kan möta framåt) kan du se alla kommande stötar innan de drabbade. Den sidledes kraft en sväng är lättare att ta när du är inriktad på detta sätt.
3

Hitta något att greppa. De flesta lastbil sängar har fästpunkter där det finns hål i sängen liner eller chassi. Grip dem tätt, och alltid hålla minst en hand att hålla i lastbilen, i händelse av ett plötsligt ryck eller tur.
4

Välj din bil noggrant. När du är på väg i Afrika eller Asien, är det inte ovanligt att se lastbilar med sina sängar som bär ett dussin människor eller mer, om det är färre människor och alla kan packa tätt in på sängen golvet, kommer detta hjälpa till att hålla dig på plats . Mer trångt lastbilar kan tvinga folk att sitta upp på kanterna av sängen eller ens stå. Båda dessa situationer är mycket farligare.
5

Sitt på något mjukt. En kudde kommer att spara din svanskota från blåmärken under en lång åktur i en pickup.
6

Klänning för skjutsen. Du kommer att vara ute i solen, vind och damm. Ta med en bandana för att täcka munnen, solglasögon och lämpliga kläder efter väder.
7

Be chauffören att gå långsamt. Drivrutiner glömmer ibland hur stor bula känns att människor ridning i ryggen. Skrika regelbundet kan hjälpa till att hålla alla säkra.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147029.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.