Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

1995 Mercury Topaz Recall

The Mercury Topaz tillverkades 1984-1994 . Försäljningen var livlig på grund av sin betalningsförmåga och funktioner , men dålig motorprestanda och tillförlitlighet utsattes Topaz för många återkallelser . I december 1995 utfärdade Ford Motor Company ett återkallande på motorns kylfläkt systemet . Problemet

fläkt som kyler motorn var föremål för att bli fryst i låga temperaturer eller blockerade av snö vid körning i dåligt väder . Detta placerade en dödlig påfrestning på fläktmotorn .
Konsekvensen

fläktmotor , inför ett fast föremål , skulle försöka att ge oemotståndlig kraft . Detta resulterade i överhettning och producerade en risk för rök eller öppen eld från själva motorn eller tillhörande ledningar .
Lösningen

Ford Motor Company var skyldig att påminna om uppskattningsvis 75.200 bilar . För kunder som svarat på meddelandet , installerade handlare en strömbrytare som automatiskt skulle återställa sig själv i händelse av att fläkten var blockerad . Detta syftade till att förhindra överhettning , även om återkallelsen måste ut på nytt och ändras för samma problem år 1997 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146904.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.