Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

2000 Toyota Rav 4 Säkerhet

Toyotas RAV4 är en liten, sport-utility vehicle lanserades av företaget 1996. Den 2000 RAV4 har ett fullt oberoende fjädring. Konsumenterna har rätt att välja mellan "permanent ingrepp" fyrhjulsdrift eller framhjulsdrift, två eller fyradörrars design, samt manuell eller standard växellåda (de flesta modeller). Låsningsfria bromsar för 2000 Toyota RAV4 är frivilliga, liksom varselljus. Dubbla krockkuddar är standard. Rapporterade problem med RAV4 engagera dem som är irriterande och de som utgör en säkerhetsrisk. Säkerhet Tester

Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) utför säkerhetstester för fordon. I en Offset Frontal test, tilldelas IIHS 2000 RAV4 med en "marginell" rating. IIHS ger ett "G" rating för gott, ett "A" rating för acceptabel, ett "M" rating för marginell och ett "P" rating för dålig. Testet utfördes på en modell som väger 3,007 pounds med en 2,0 L 4-cylindrig motor. Side Impact, Tak Styrka och bak krocktester har inte utförts på 2000-modellen Huvudet /halsområdet

,. Struktur och säkerhetsbur, och bröstet alla fått ett "A" eller acceptabla rating. Det fanns en stor lucka i betyg för foten området. Den högra ben /fot område mottog den enda "G" rating medan den vänstra ben /fot område fick det lägsta poäng av "P." Testerna avslöjade chanser för skador i händelse av en krasch var störst inom huvudområdet, bröstet och vänster underben område.

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) inte utförde krasch eller säkerhetstester på 2000 RAV4-modellen.
bränsle och gas tank

Två konsumenter rapporterade problem med 2000 RAV4 bränslesystemet eller bränsletanken. Ett problem med insprutningssystem rapporterades den 17 maj 2006 från en person som bor i Douglas, Georgia. Den 1 oktober 2001, anmälde en konsument bosatt i Falls Church, Virginia, ett problem med spärren på bränsletanken lagringssystem.
Transmission System
< p> Två konsumenter in rapporter om ett potentiellt farligt problem med RAV4: s sändning. Under 2004 rapporterade en RAV4 ägare i Cortaro, Arizona, den manuella växellådan gled ur växel och gick in i neutralläge när du kör i en hastighet mellan 50 och 70 miles per timme. Återförsäljaren kunde inte identifiera källan till problemet. Under 2003 rapporterade en annan konsument som bor i Tucson, Arizona, samma problem. En tjänst bulletin visade Toyota var medveten om problemet men ansåg det ovärdigt ett återkallande. Andra klagomål som överföringen innebär dunkar tongångar och inte utgör en säkerhetsrisk.
Krockkuddar och säkerhetsbälten

den 1 september 2000 rapporterade En RAV4 ägare en däck punktering som orsakade en förlust av kontrollen över fordonet under resa på 75 miles per timme. Trots kraschen involverade en rollover och handlade om skador, krockkuddarna aldrig användas. I mars 2008 Review

, rapporterade en ägare som bor i Pasadena, Kalifornien, att den främre säkerhetsbälte frigöras från fordonet när vid försök gjordes för att fästa den. Samma ägare rapporterat problem med att justera säkerhetsbältet på passagerarsidan.
Hjul

Två konsumenter rapporterade problem med separation inträffar i hjulet område av 2000 RAV4 . År 2007 noterade en rapport sprickor i hjulet och separerande ekrar. År 2006 rapporterade en annan kompatibel avbrott i svetsen av hjulet och separering av det inre hjulet från det yttre hjulet.
Varvtalsreglering

Två klagomål, sparade man in augusti 2002 (Chico, Kalifornien) och en på 2 Januari 2010 (Plainfield, Illinois), innebära problem med bilens hastighet styrsystem. Den första Klaganden uppgav att han försökte stänga av farthållaren när du kör vid 70 mph men fordonet saktade inte ner. Den andra ägaren uppgav bilens motor varvade upp och bilen började flytta på egen hand. Vid den tiden var föraren stannade vid ett trafikljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146582.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.