Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur man kör med en trasig vindruta

Moderna vindrutor är tillverkade av härdat laminerat glas. Den består av två lager glas med en genomskinlig plast inklämt mellan dem. Denna laminerat glas ger vindrutan sin styrka för att motstå små stötar. Om en stor sten eller ett föremål har skadats vindrutan, ändå kan repareras under förutsättning att skadan på vindrutan inte skymmer förarens sikt och har inte deformeras eller krossade vindrutan. Skadan ska inte också vara större än 1 ¼ inches i diameter. Du måste också vara medveten om din statens lagar om kör med en trasig vindruta eftersom detta kan anses vara olagligt i vissa stater. Saker du behöver
Vindruta reparationssats
Biltvätt tvål
ren trasa handduk
Sax
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i en skuggig plats.
2

Rengör trasiga delen av vindrutan med biltvätt tvål och vatten. Torka den ordentligt med trasa handduk.
3

Avlägsna eventuella föremål och lös glas på den trasiga delen av vindrutan med häftstift från vindrutan reparationssats.

4

Rengör den trasiga delen av vindrutan genom att torka den med alkoholen towelette ingår i reparationssatsen.
5

Placera trasa handduken vid botten av vindrutan för att fånga något av reparation harts som kan komma i kontakt med bilens lack.
6

Dra av ena sidan av självhäftande skivan från reparationskit och placera den ovanpå den trasiga delen. Den streckade delen av vindrutan bör vara i centrum av skivans hål. Se till att det är en tät förslutning genom att trycka skivan med tummarna.
7

Skala bort den andra sidan av den självhäftande skivan och placera stativet från reparationssats. Återigen, se en tät förslutning med piedestalen och självhäftande skivan genom att trycka på botten av sockeln med tummarna.
8

Avlägsna locket reparation kåda från reparationssats. Skär spetsen på reparationen hartset med sax.
9

Häll i åtminstone tre fjärdedelar av reparationen harts på piedestal. Rengör spetsen på reparation harts och ersätta sin mössa.
10

Skruva på sprutan från reparationssats till toppen av sockeln ordentligt. Kontrollera att sprutans kolv skjuts hela vägen ner. Använd ena handen för att skruva sprutan och den andra handen håller stadigt på piedestal.
11

Dra upp kolven tills den når sin andra strecksatsen och lås den på plats på våren klippet. Lämna den i minst 10 minuter.
12

Skruva loss sprutan från piedestalen och tillfälligt ta bort den för att låta luft i sprutan. Skruva fast sprutan tillbaka igen på piedestalen. Tryck ned kolven i sprutan från andra strecksatsen till dess övre strecksatsen och lås den på plats på våren klippet. Lämna det i 20 minuter.
13

Avlägsna sprutan från piedestalen genom att skruva loss den. Använd kniven säkerhetsrakhyvel ur satsen att sakta ut sockeln och häftskiva från vindrutan. Använd kniven rakhyvlar igen för att ta bort överflödig harts på reparationen området.
14

Ta bort locket på reparations-harts och försiktigt applicera en droppe ärt storlek av harts i hålet av vindrutan trasiga delen . Placera den gula härdande remsan från reparationssats ovanpå hålet för att hålla reparation harts i. Ta bort eventuella oönskade luftbubblor genom att försiktigt jämna ut det genom att använda rakhyvel.
15

Parkera bilen i direkt solljus och låt stå i 15 minuter.
16

Ta bort den gula härdning bandet efter 15 minuter och avlägsna överflödigt harts med rakhyvel.
17

Rengör reparationen området genom torka av den med alkohol towelette igen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146928.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.