Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Automotive Underhåll Safety Checklist

Hålla familjens bil i en säker arbetsmiljö för är varje familjs oro. Det bästa sättet att hålla en bil utför ett säkert sätt är att utföra några rutinkontroller under året. Bil komponenter såsom bromsar, däck, vätskenivåer och signalljus är alla viktiga att bevara. Regelbundet följa en bil checklista underhåll säkerheten är god försäkring mot osäkra körförhållanden. Broms och blinkers

sannolikt den viktigaste - och mest försummade - säkerhetskomponenten på en bil är broms och blinkers. Undvika olyckor genom att signalera till andra förare av en sväng eller stopp, sparar förare från skador och kostnader. Väl ute på vägen, det finns inget självklart sätt att berätta om signalerna fungerar. Minst en gång i veckan, kontrollera att blinkers och bromsljus fungerar korrekt.
Däckens skick

Bortsett från gravitationen, håller bara en sak en bil fastnat på väg - däcken. När en bilens däck är i dåligt skick, är deras förmåga att utföra även fattiga. Slitbanor och ordentlig inflation är avgörande för att säkerställa eventuella problem undviks under körning. Typiskt är en personbil s däcktryck intervallet 30 till 40 pounds per kvadrattum. Den idealiska trycket att upprätthålla är stämplat på däcksidan och är specifik för däcket. Kontrollera veckovisa däcktryck och hålla dem uppblåsta. Likaså när slitbanan börjar visa tecken på slitage, har däcken kontrolleras av en betrodd servicetekniker.
Brake System
p Det finns tre funktioner en bilägare förväntar sig från sin bil: start, gå och stanna. Stoppet delen är mer kritisk än går. Det är därför det är viktigt att bromsarna kontrolleras för slitage varje månad. Bromsgnisselförebyggande är inte alltid en bra indikation bromsarna är slitna. Det material som används i moderna bromsbelägg är känt att tjalla oavsett skick. Endast en okulärbesiktning kommer verkligen bestämma mängden av slitage på bromsbelägg. De flesta kuddar har idag ett slitage indikator eller varumärke för att avgöra när de behöver bytas. Har dessa kontrolleras en gång per år och byt bromsbeläggen innan de börjar bära in i bromsskivan.
Vätskenivåer

Varje vätska som används i en bil system har en specifik och viktig funktion. Vätskenivån alla ständigt övervakar är gas mätare - det är uppenbart. Men överföring, bromsar, servostyrning och kylvätska nivåer är lika viktigt att upprätthålla. En gång i veckan kontroll av var och en av dessa vätskor kommer inte bara att garantera en problemfri pendla, men också mycket möjligt att förhindra att förstöra en dyr bil komponent.
Elsystem

Bilar har idag ett utstuderat elsystem. Detta system övervakar dussintals parametrar och säkerhetsfunktioner i bilen. Hela systemet är makt genom bilens batteri och generator. Mest bilbatterier är förseglade och underhållsfria. Men de kan bilda en dålig eller lös anslutning om batteripolerna inte hålls rena och tight. Kontrollera det allmänna tillståndet av bilens batteri vid varje oljebyte. Huvan är redan uppe, och en snabb inspektion upptäcker rengöring eller behöver justeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146021.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.