Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

När man byter däck för däckslitage

Däck är en av ett fordons viktigaste funktioner , bidrar till bränsleeffektivitet och funktioner såsom styrning och bromsning . De bör bytas ut när de visar tecken på stort slitage . Däck inspektion

Däck kan inspekteras visuellt för att avgöra om de ska bytas ut på grund av slitage . Däcken har inbyggd indikator barer i deras spår , som blir i nivå med omgivande slitbana när mönsterdjupet har slitits ner till 2/32 av en tum . Detta är den punkt där däck anses skallig och kan också orsaka ett fordon för att misslyckas en inspektion statlig säkerhet .
Säkerhetsaspekter

Slitna däck kan utgöra en säkerhetsrisk och göra bilen svår att kontrollera under våta förhållanden. Spåren i däckets slitbana finns för att hjälpa kanal bort vatten från däcket och tillåta slitbanan att komma i kontakt med vägen. Om spåren är alltför ytlig och slitbanan kan inte få kontakt med vägen , däcken kan sjöflygplan , eller skumma vattenytan , och föraren kan förlora kontrollen över styrning och bromsar .
< Br > Tire underhåll

Regelbunden däck underhåll kan förlänga livet på ett däck . Korrekt lufttryck , följer riktlinjerna från biltillverkaren , inte bara kommer hjälpa däcken håller längre , men det kan också öka däckens effektivitet och spara på bränslekostnader . Roterande däcken var 5.000 till 8.000 miles också kan lägga till livet av ett däck genom att däckets slitbana som slits jämnt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147019.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.