Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Jump Start Instruktioner

Elektriska förrätter utge den första gnista som antänder bensin inuti en förbränningsmotor. För att göra detta behöver de makt, som kommer från bilens batteri. Detta batteri, laddas av motorn via generatorn, Powers också alla bilens elsystem. När några av dessa system --- oftast strålkastarna --- lämnas på utan motorn igång, är resultatet en bil utan ström till startmotorn. En skjuts använder elektriska kablar att koppla ett batteri från en annan bil eller ett batteri i systemet att starta den döda bilen. Ställa en upp är enkelt. Saker du behöver
Batteripaket
Startkablar
Working bil
Visa fler instruktioner
Jump börjar med en andra bil
1

Hitta ett fungerande bil för att ge dig en knuff. De måste ha ett batteri med samma spänning som din, nästan alla bilar har 12 volts batterier, men dieslar och lastbilar ibland använda 24 volts system. Om du är i en isolerad plats, ring antingen en bärgningsbil företag eller ett taxibolag, båda kommer ofta att kunna skicka någon ut för att ge dig en knuff
2

Flytta fungerande bil så dess. Motorn är så nära som möjligt till motorn i den döda bilen.
3

Stäng av både bilar och pop deras hoods, använd stången hood prop för att hålla upp huven. Leta batterierna, de är stora plastlådor med metall knoppar märkta "positiva" och "negativa". Om du är osäker på var din batteri, bara kolla bilens instruktionsbok.
4

Clip ena änden av den positiva startkabeln (som är oftast röd) till den positiva terminalen på arbetet bilens batteriet, och den andra änden till den positiva polen på den döda bilens batteri.
5

Fäst svart (negativ) jumper kabeln på minuspolen på det goda bilens batteri, men anslut inte andra änden till det andra batteriet. Detta riskerar att orsaka en explosion från den gnista som kommer att flyga när du gör anslutningen. Istället, klippa den andra änden av den svarta kabeln till ett stycke exponerade omålad metall i motorrummet. Bultar fungerar bra. Eftersom det befintliga batteriet ansluts till bilens ram för jordning, avslutar denna kretsen på samma sätt som klippning till batteriet skulle, men inte riskera gnistor på själva batteriet.
6

Start motorn i bilen med bra batteri och rev upp det medan i neutral växel. Detta kommer att säkerställa att batteriet är fulladdat.
7

Stäng av bra bil, och försöker starta bilen med det urladdade batteriet. Detta är något säkrare för det elektriska systemet av bra bil, som kan få ett uppsving från den andra bilen startar. Se till att alla elektriska system såsom värme och ljus är släckta, eftersom de kommer att avleda ström från startmotorn. Om det inte fungerar, starta motorn på bra bil och försök igen medan en förare varv det bra bil upp i neutralläge.
8

Kontrollera eventuella dåliga anslutningar på polerna när bilen fortfarande startar inte. Smutsiga kontakter kan störa uppsving, så du kan behöva koppla bort startkablar och torka dem med en trasa. Om bilen ändå inte startar, kan det finnas ett problem med starter, och en bärgningsbil kommer sannolikt att behövas.
Jump Start Med ett batteri
9 < p> Köp en förpackning nödbatteri från någon auto leverans butik. Dessa förpackningar innehåller ett 12 eller 24 volts batteri, kablar för att ansluta batteriet till bilens batteri, och en kontakt för laddning från ett vägguttag. Innan du köper, kontrollera att avgöra om din bil använder en 12-volts eller 24-volts system, 24-volts batterier är bara vanligt i större lastbilar, bussar och dieselmotorer
10

Ta ut batteriet. packa hem och koppla in den i ett vägguttag över natten. Detta gör det möjligt att ladda batteriet. Du kan sedan lagra den i bakluckan på bilen för att användas i en nödsituation.
11

Clip den röda (positiva) kabel och svart (negativ) ledning från batteriet till den döda bilen. Som med en skjuts från en annan bil, går den röda kabeln direkt på batteripolen medan den svarta ansluter till en punkt på ramen i motorrummet.
12

Slå på batteriet och försök att starta bilen. Kontrollera att anslutningarna är rena och elektriska system utanför, om det fortfarande inte fungerar, ring efter en fiberkabel Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/147201.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.