Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Syftet Dimljus

Vi ser dem från våra bilar som vi kör ner landsvägar på mörka dimmiga nätter. Vi var också förmodligen testat på dem för länge sedan under lektioner förarutbildning. De är dimljus --- konstgjorda belysningen placerad på bilens strömbrytare. Men när använder ni dem, och vad är deras syfte? Funktion

flesta bilar, åtminstone nya, är utrustade med dimljus. De är låga balkar som hjälper dig att se igenom dimman. Om du skulle använda din vanliga eller high-beam lampor, projiceras ljuset rakt in i dimman skulle studsa dimman och reflektera i alla riktningar. Detta skulle naturligtvis göra det svårare att se vägen och övrig trafik.
Syfte

dimljus, vilket endast ljus marken omedelbart framför bilen , är främst för mycket dimma när du reser långsamt på grund av begränsad sikt. De kan också ibland användas på mörka blåsiga vägar i mitt i natten. På en solig dag, kommer du förmodligen inte ens märker dina dimljus, och det finns egentligen ingen mening med att använda dem under dessa tider.
Typer

Vissa dimljus är gula, medan andra är vita. Det finns en debatt om vilka som fungerar bättre. Vissa människor tror att eftersom gult ljus har längre våglängd än vitt ljus, är det inte så troligt att återspeglas. Faktum är, forskning visar att det finns egentligen ingen skillnad.
Fog Behavior

Dimma allmänhet svävar cirka 10 till 20 inches från marken. Så, i teorin, om vi projicerar ljus ut i fickan som inte innehåller dimman, kan du lysa upp vägen på en sträcka som gör att du kan se längre. Lågt placerad belysning --- eller dimljus --- installeras på din stötfångare eller ännu lägre, och det ljus de utvisa faktiskt avskuren upptill, skapar ett ljusmönster som sticker rakt ut, sedan platt och sedan ner, .? men inte högre Addera Värt ett köp

Vissa människor svär vid dimljus, andra säger att de är meningslösa. Om du bor i en hög-dimma område, kan de vara värt ett försök. Se bara till att du köper en högkvalitativ dimljus och få det professionellt monterad, eftersom placeringen av ljuset kommer att kraftigt påverka dess prestanda.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146150.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.