Hur man hand måla en lastbil med Metalliclack

Under åren före färgsprutor kom i allmänt bruk på 1920-talet, var bilar och lastbilar målas och målas för hand. Borsta måla, även kallad coach målning, är en förlorad konst som kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer. Jämfört med en professionell eller kommersiell lack, är pensel måla ett sätt att spara en massa pengar. När du gjort korrekt, kan räcka borstar målning med metalliclack ger en slät och blank yta på din lastbil, rivaling resultaten av en spray målare. Saker du behöver
Rotary makt sander
Sandpapper
Flexibel slipkloss
Body filler
SPACKEL
Maskeringstejp
maskeringspapper
Målare overaller och keps
Primer
putstrasa
Metalliclack
Klarlack
Soft-borst pensel
Respirator
Polska
Wax
Visa fler instruktioner

1

Ta dig tid att ordentligt förbereda din lastbilens karossdelar för handmålning. Bered en perfekt slät yta för bästa resultat. Sand lastbilen kroppen ner till ren metall med en effekt roterande skiva slipmaskin. Börja med 80 slippapper på de grova fläckarna. Ta bort alla tecken på rost, korrosion och gammal färg. Hand sand profilerade områden och svåra att nå områden med en flexibel slipkloss.
2

Fyll i repor, stötar och bucklig låga fläckar med Bondo eller annat organ filler. Ansök och skrapa bort filler med en flexibel spackel tills fördjupningarna är i jämnhöjd med metallytan. Slutför slipning hela trucken med 150-grit. Täck och tejpa alla delar av lastbilen som du inte vill ha målat. Använd bilklassade maskeringstejp och papper.
3

Rengör och damma din arbetsplats före målningen. Mist golvet för att undvika att damm och smutspartiklar från lättning. Nära upp området för att minska luftcirkulation. Bär ren målarens overall och mössa. Håll alla främmande föremål och skräp ur färgen. Pensla på ett lager röd oxid eller zink fosfat grundfärg. Slipa penseln markerar när det är torrt och applicera ytterligare skikt. Avbrott i en ny borste på grundfärgen. Rengör med en putstrasa efter slipning.
4

Välj en metallisk eller metall flaga, måla med finmalda pigment och små flingor som mäter 0,004 inches. Blanda färgen noggrant före användning. Välj en högkvalitativ borste med mjuk syntet eller djurhår borst. Torr pensel över en ojämn yta för att ta bort lös borst. Pensla på baslack med jämna även stroke. Gå över alla områden med bubblor tills de är alla poppade. Titta efter och borsta ut några körningar, dropp eller ojämna fläckar.
5

genomdriva strikt regler för städning medan målning. Använd andningsskydd och hålla arbetsområdet stängda. Omedelbart plocka ut några hårstrån eller partiklar från lacken. Pensla på flera lager av metalliclack och sand mellan skikten. Torka med putstrasa innan du sätter på en annan päls. Använd lätta, parallella penseldrag att minimera penselränder. Applicera minst två skikt av klar topplack. Färg-sand det sista lagret för att ta bort apelsinskal strukturerad grovhet. Polera och vaxa bilen för att avsluta jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144634.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.