5.4 Ford V8 motorproblem

Infördes 1997 för Ford Motor Companys F-serien av pickuper, kallad 5,4-liters V-8, Triton, är en del av den amerikanska biltillverkaren s familj av "modulära" motorer. Den 5,4-liters V-8 visas också i andra Ford-fordon som Expedition full storlek SUV och dess lyx-orienterad syskon, Lincoln Navigator. Trots sin ryktbarhet för Fords förmåga att tillverka det i varierande ventilkonfigurationer - alltså "modulära" smeknamn - den 5,4-liters Triton har haft sin andel av problem sedan dess debut. Betydande problem

Det allvarligaste problemet i samband med Fords 5,4-liters V-8 motorn är tendensen av tändstift till lätt sönder vid borttagning. Beläget vid motorns topplock, de är ansvariga för att tillhandahålla den elektriska gnista för att tända bilens bränslets blandning. Ett annat betydande problem är misslyckandet av bränslepumpens drivrutinsmodulen. Sådana frågor kan hindra fordonet från att starta, och det är vanligast med 2006 års F-seriens lastbilar.
Andra problem

Med några F-seriens lastbilar, Expeditioner och navigatorer - inte minst de med 1997-2002 års modell - den 5,4-litersmotorn kan uppleva misslyckanden massluftflöde (MAF), kamaxelposition och differenstryck återkoppling (DPFE) EGR (avgasåterföring) sensorer, som såväl som felaktiga tomgångsluft styrventiler (IACV). Sådana problem påverkar negativt motor processer såsom avgasåterföring, ventil drift och luftförbrukning.
Unika problem

Dessutom är 5,4-liters V-8 har problem med tändspolarna och stövlar. Dessa komponenter är avgörande för att tillhandahålla de volt är nödvändiga för gnista tändstift. I sina tidigaste F-serie tillämpningar, främst de 1997 och 1999 års modell, är den 5,4-liters V8 den enda motorn monteras på Fords större bilar att ha detta problem.
Kostnad för reparation

och med januari 2011, pluggar gnista av 5,4-liters Triton kan vara den mest kostsamma att reparera, med en prislapp på upp till $ 1300. Bränslepumpen drivmodul är mycket mindre dyra att åtgärda på omkring $ 127. Den IACV beräknas på $ 116; och sensorerna är uppdelade i cirka $ 183 För att MAF, $ 64 för att DPFE och $ 59 för kamaxeln positionen. Även om det kan kosta nästan $ 79 till reparera tändning delar för F-serien och Expedition, är kostnaden nästan $ 30 mer för Navigator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143917.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.