Hur man byter säkringar för Ford F-150 A /C

De olika kretsar och komponenter som ingår i den elektriska systemet i varje motorfordon skyddas från höga spänningstoppar med paneler av säkringar. Den primära säkringspanelen installeras normalt någonstans på eller under instrumentpanelen på instrumentbrädan. Byte av säkringar som styr luftkonditionering (A /C) i din Ford F-150 pickup är en ganska enkel uppgift att utföra, förutsatt att du har rätt dokumentation och två gemensamma verktyg. Saker du behöver Sida 2 röd 10-amp mini-spade säkringar
Fordonssäkring avdragare
Ficklampa Begagnad Ford F-150 bruksanvisning
Visa fler instruktioner

1

Konsultera din guide för att avgöra placeringen av säkringen panelen. Som ett exempel på en 2005 Ford F-150, är ​​den inre säkringen panelen under den högra sidan av instrumentpanelen.
2

Bestäm strömstyrka, färg, typ och panel placeringen av säkringarna skyddar A /C-system, använder bruksanvisningen. För 2005 F-150, behöver du två röda 10-amp mini-spade säkringar, som är belägna i positionerna 11 och 14. Mini-spade säkringar kan köpas på de flesta bildelar butiker.
3

Leta gruppcentralen och ta bort locket. Leta säkringspositioner 11 och
4

14, med hjälp av ficklampa för att lysa upp panelen.
5

Skjut käftarna på plast säkring avdragaren runt den övre kanten av den 10-A säkring i position 11. Dra säkringen rakt bakåt och ut ur panelen.
6

Skjut käftar säkringen avdragare runt den övre kanten av en ny 10-amperes säkring. Sätt i kontakterna i motsvarande öppningar i gruppcentralen. När säkringen är initialt placerad trycker du på det tätt med fingertoppen.
7

Upprepa steg 5 och 6 för att ersätta den 10-amperes säkring placerad i position 14.

8

tillbaka luckan gruppcentralen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141322.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.