Så byt ut Cruise Control i en 2000 Ford Explorer

Den rattmonterade farthållaren har varit en Ford alternativ sedan mitten av 1960-talet. Din Ford Explorer, samt F-250 Super Duty lastbilar, F-150s och utflykter, använd en uppdaterad version av den ursprungliga idén. Knapparna på höger sida om ratten vrid farthållaren på och av. Knapparna på vänster sida låter dig ställa in farthållaren, som bibehåller bilens hastighet i jämn takt, oavsett uppförsbacke eller nedåt. Det finns också en kust och en meritförteckning funktion. Slitna eller dåligt fungerande växlar Farthållaren kan bytas på några minuter. Saker du behöver
Skiftnyckel
Spårskruvmejsel
8 mm hylsa
¼-tums enhet spärrnyckel
Torx skruvmejsel
ersätter farthållare växlar
Show Mer Instruktioner
1

Öppna huven och lossa spännskruven på den negativa batterikabeln med en skiftnyckel vände i moturs riktning. Dra kabeln rakt upp och stänga av terminalen och skjut den åt sidan. Vänta 15 minuter, innan du fortsätter denna procedur, så att luftkudden kretsar för att avaktivera.
2

Bänd de två plast skruven täcker från baksidan av ekrarna ratten i kupén med en platt blad skruvmejsel. Ta bort de två skruvarna avslöjades efter avlägsnar skalen med en 8 mm hylsa fäst till en ¼-tums enhet spärrnyckel vänt i en moturs riktning.
3

Lyft horn pad rakt upp från toppen av ratten. Dra försiktigt krockkudden kontakten ledningsnät från botten av horn pad. Ställ horn pad åt sidan.
4

Ta bort de två skruvarna som håller varje switch farthållare (det finns två switchar, en på vardera sidan om ratten) med en Torx-skruvmejsel vrids i moturs riktning. Lyft upp på strömbrytaren och dra ledningar kontakten isär med tummen och pekfingret. Upprepa denna åtgärd för båda brytarna. Ta växlarna från ratten.
5

Montera de nya växlarna (se till "On /Off"-omkopplaren är på höger sida) på ratten med de ursprungliga monteringshålen. Dra åt fästskruvarna med en Torx-skruvmejsel vrids i en medurs.
6

Skjut luften kontakten väska ledningar tillbaka till botten av horn pad tills den sitter ordentligt. Placera horn pad i läge på ratten. Dra åt fästskruvarna från baksidan av ratten med en 8 mm hylsa och spärrskaft. Tryck två skruven täcker in baksidan av ratten tills de snäpper på plats.
7

Placera den negativa batterikabeln tillbaka till terminalen och dra åt klämman muttern medurs med en skiftnyckel . Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141050.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.