DIY Truck Ladder Rack

När du behöver flytta en stege med din pickup, du snart inse att det finns lite utrymme i lastbilen för något annat. Bygga en stege rack för din pickup gör att du kan använda utrymmet i din lastbil säng effektivt och transportera mer än bara en stege under en resa. Även någon med begränsad snickeri erfarenhet kan sätta ihop ett rack lastbil stege med bara en helg av arbete. Saker du behöver
1 fjärdedel ark 3/4-tums plywood Sida 2 2-med 4-tums, 8-fots behandlat virke
48-tums mjukt gummi fälg skid tejp
cirkelsåg
2 1-av-4-tums, 8-fots behandlat virke
8 1/4-by-21/2-inch vagn bultar, muttrar och brickor
Sticksåg
4 1 /4-tum med 2 1/2-tums galvaniserade ringskruvar
Drill
Borr
32 2-tums rostfritt stål däck skruvar
4 topper klämmor
Router
81/4 -av-2-tums vagn muttrar, bultar och brickor
Paint
Clear däck fläcken
Clamps
10 21/2-inch rostfritt stål däck skruvar
Carpenters lim
1/2 -tums vinkeljärn lager
Visa fler instruktioner
1

Rita trekantiga stolpar på plywood. Stöden bör vara 22 inches lång med 8 7/8 inches bred på det bredaste stället. Du bör kunna passa två rader med fyra stolpar på plywoodskiva (Se referenser för ett diagram). Lämna ca 1/8-tums gap mellan stolparna för din sågklingan. Klipp ut stolparna med cirkelsåg.
2

Pair stolparna tillsammans och markera var varje kommer att vara i din lastbil. Du bör ha två främre vänster pelare, två front höger stolpar, två back-vänster stolpar och två bakre högra stolpar. I de yttre skikten av stolparna
3

Prill skruvhål . Det kommer att finnas två tvär support hål på toppen av stolparna --- den smalaste punkten --- fem 1/4-tums hål jämnt fördelade längs båda sidorna och en rad av tre hål på bred bas.

4

Limma de parade stolparna tillsammans med snickarens lim. Detta innebär att de två markerade brädor "Front-rätt" ska limmas ihop och så vidare. När limmet har torkat, skruva ihop dem med torr vägg skruvar, vilka kommer att tas bort senare.
5

Skär en skåra på den breda änden av stolparna. Center skårorna och se till att de bara passar runt huvudet på dina topper klämmor.
6

Skapa fötterna för din lastbil stege rack genom att skära plywood till 3/4-by-2-by- 9 3/8-tums rektanglar. Sand rektanglar och klämma dem på stolparna. Borra skruvhålen i fötter och fäst dem på stolparna.
7

Skapa stödkonsolerna från 1/2-tums vinkeljärn lager genom att skära dem med en bågfil och borra hål i järn lager.
8

Markera stolparna genom hålen i vinkeljärn lager, ta bort järn lager och borra hål på era platser. Prime och måla stolparna. Ta bort eller skruvar installerade i steg 4.
9

Limma gummidynor till botten av varje fot och montera fästena ribban stöd med rostfria skruvar.
10

Clamp stolparna på trucken och se till att var är raka och parallella. Mät från utsidan på en upprätt till utsidan på upprätt över från den. Tillsätt 6 inches till denna mätning och klippa din ribban till denna längd. Den ribban ska sänkas från 2-by-4-tums behandlat virke. Koniska ändar ribban innan du installerar det.
11

Montera stag på dina stolpar genom att mäta från insidan av en upprätt till insidan av stolpen mittemot det. Din stag bör passa väl mellan de båda stolparna. Måla stag för att matcha stolparna och följa med en beläggning av klar däck fläcken för att ge stag mer skydd. Limma och skruva staget på plats med vagnen bultar, muttrar och brickor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142435.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.