Hur att välja den bästa vinterdäck för en 3/4-Ton Pickup Truck

Om du bor där du rutinmässigt kör din lastbil genom tung snö och is, du vill däck byggda för att hantera sådana riskfyllda förhållanden. För 3/4-ton pickups, krävande vinterkörning innebär att du kommer att behöva mer dragkraft än den som tillhandahålls av all-terräng, all-season däck. I detta fall vill du förmodligen att överväga särskilda vinterdäck, eller ens dubbdäck snö. Innan köpet, även kolla din instruktionsbok för att kontrollera ditt val kommer inte garantin. Instruktioner
1

Gör forskning om val vinterdäcksdimensioner. Ja återförsäljare och använda Internet. Vinterdäck skiljer sig från sommardäck och all-season däck på två sätt: Vinterdäck använder en gummiblandning som förblir mjuk vid extremt låga temperaturer. De har även slitbanemönster som är kantiga, med djupa spår och omfattande "snitts" (flera tunna slitsar längs slitbanan som hjälper grepp på snö och isiga förhållanden).
2 Vid körning i vädret så här, rätt däck kan rädda ditt liv.

Betrakta den vanliga vinterklimat där du bor. Tänk på hur mycket snö faller i ditt område eller om isförhållanden är vanliga. Hur väl rensas är dina vägar på vintern? Dessa överväganden kommer att avgöra om du behöver dedikerade vinterdäck eller kan få med all-season däck. Däck är märkta enligt de väderförhållanden som de är utformade för att rymma.
3

Tänk på vilken typ av transmission fordonet har. En manuell växellåda kan ge en liten fördel över en automatisk i att kunna kontrollera däckens grepp och bromsning med hjälp av redskap. Även multi-speed automatik erbjuder inte kontroll av manuella växellådor i växling för att anpassa sig till snabbt förändrade snödjup och terräng.
4 En mjuk gummiblandning tillsammans med kantiga slitbanor ökar grepp på snöiga, isiga vägar.

Köp en aggressiv, dedikerade snö och is däck om du kommer att köra i extrema vinterförhållanden. Väg buller kommer att öka på grund av den kantiga slitbanan. Bestäm om denna ökning av buller är ett givande avvägning med tanke på den ökade dragkraften sådant däck levererar.
5

Tänk lasten däcken kommer att uppmanas att hantera. Tunga laster tillsammans med snö och is ökar svårigheten att bibehålla kontrollen. Köp däck som utformats för att bäst hantera dina vanliga nyttolast krav. Leta efter en "LT" rating på däcksidan. Hitta det antingen i början av hela däcket beskrivning, som i "LT 245/75R 16" eller i slutet, som i "7.50R 16 LT."
6 Däckstorlek måste ligga inom det rekommenderade storleken område som definieras av tillverkaren.

Se din lastbil bruksanvisning för acceptabla däckdimensioner som inte kommer att upphäva garantin. Tänk på att köpa däck i andra storlekar än de som tillverkaren rekommenderar kan ogiltigförklara garantin. Tillverkarna har vägrat att betala för reparationer, om ägarna installerade överdimensionerad eller annat icke godkända däck. Var försiktig med däck säljare som minimerar denna varning och vara beredda att betala för drivlinan ersättning ur egen ficka om du ignorerar det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142289.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.