Hur att täta en Camper Shell

Tätning en husbil skal till sängen av lastbilen är något som du måste göra om insidan är att hålla sig torr och väder-free. Damm och andra luftburna partiklar kan finna sin väg in om det finns några luckor. Medan tätning skalet förmodligen kräver endast en person, hitta några människor som hjälper dig att ta skalet bort och installera om det, eftersom skalet kan vara ganska tunga och otympliga. Saker du behöver
Industri renare (hårdvara eller bildelar butiken) katalog gummilister och lim
RTV silikon eller fogtätning (om det behövs) katalog Primer och färg (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Förbered område där skalet möter rälsen i flaket. Detta innebär rengöring och avfettning med industriell kvalitet lösningar. Produkter som Simple Green eller broms renare fungerar bra för reningsprocessen. Se till att ta bort allt skräp, smuts och skräp från sängens. Gör samma sak för husbil skalet yta som vilar mot sängens. Ta bort alla gamla gummilister eller lim som kan förekomma på vardera ytan. Även om det inte är nödvändigt att prima och måla ytorna, kan det göra för en bättre tätning i det långa loppet.
2

Ansök gummi gummilister till husbil skalet. Gummilister kan hittas på de flesta bildelar butiker och är oftast ganska billigt. Det kommer också att bli nödvändigt att köpa gummilister lim för att tillämpa den på husbil skalet. Applicera en trevlig fast limsträng på ytan av skalet och försiktigt hålla gummit strippa på. Detta lim torkar ganska snabbt och är mycket klibbiga, så se till att strippa är ännu på skalet direkt, eftersom det inte kommer att finnas en möjlighet att justera den senare.
3

Seal upp eventuella luckor i husbil skalet kroppen. Vissa skal med fönster som kan öppnas, dörrar i ryggen, eller ens solen eller tak månen. Om inredningen är att hålla sig torr och ren, får dessa öppningar tätas också. Du kan hitta läckor genom att spruta en trädgårdsslang på skalet medan du observerar insidan för något vatten som kan tränga
4

. Om du hittar läckor, helt enkelt tillämpa RTV silikon (från Biltema) eller täta att täta upp saker snyggt och prydligt. Bara applicera ett tunt men fast kula runt läckan (efter att den är torr) och låt bota. Retest tätningen efter några timmar för att se om fixen fungerade, och kontrollera igen för fler möjliga startpunkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/140501.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.