C4 Corvette Tech Tips

C4 Chevrolet Corvette producerades från 1984 till 1996. Den C4 kom utrustade med flera system för prestanda och säkerhet. Dessa inkluderar färddator diagnostik, låsningsfria bromsar och krockkuddar. Underhåll och reparation av C4 modellerna kräver en kombination av färdigheter inriktade nyare teknik och standard fordonsindustrin mekanik. Datadiagnostik

alla C4 modeller är utrustade med omborddiagnos. Felkoder kan ses genom att placera datorsystemet i diagnostik-läge. Proceduren för att initiera diagnostiskt läge varierar beroende på årsmodell. Komma åt realtidsdata kräver användning av ett OBD I eller OBD II felsökningsverktyg. Den felsökningsverktyg ansluts till en plugg sitter på förarsidan av bilen under instrumentbrädan. Det finns data från flera motorns sensorer såsom kylvätsketemperatur, timing och oljetryck
Electronic Climate Control

Elektronisk klimatanläggning var ett alternativ som finns på de senare åren av C4-modellen. Den elektroniska uppvärmning och luftkonditionering har ett inbyggt diagnostiskt läge att rapportera systemfel. För att komma till diagnostiskt läge, vrid tändningsnyckeln till första läget, och tryck och håll "upp" och "ner" knapparna fläkt i ungefär fem sekunder. Felkoder visas i LCD av den elektroniska klimatanläggning.
Bromsar

C4 är utrustad med fyra bromsar hjul skiva från fabriken. Dålig bromsverkan prestanda kan uppstå av flera skäl. Bromsvätska som är gammal eller innehåller luft kommer att resultera i en svampig eller mjuk pedal. Ersättning av fluiden, och blödande luft från systemet är nödvändigt att säkra bromspedalen drift. Flera typer av bromsbelägg är tillgängliga för C4 för att rymma gata, spåra och racing aktiviteter. Välja bromsbelägg som passar bäst för den primära användningen av Corvette är avgörande för optimal prestanda.
Suspension Bussningar

Många C4 Corvetter är hög körsträcka fordon som känns löst eller svårt att köra. En primär orsak är ofta slitna fjädring bussningar. Suspensionen bussning tillåta olika upphängningskomponenterna att röra sig i ett visst utbud av rörelse. Byte av dessa bussningar med antingen originalutrustning eller eftermarknaden bussningar kommer att bidra till att återställa egenskaperna för hantering av Corvette.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140258.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.