Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Om 2008 Ford Focus

Ford Focus, som först hade dykt i nordamerikanska Ford utställningslokaler under 2000, omarbetades under 2008. Även om mycket av mekanisk utrustning förblev densamma, fick både exteriör och interiör uppdaterad styling tillsammans med tillägg av den då helt nya Sync kommunikationssystem. Ändringar i Focus lineupen inkluderade tillägg av en coupé och eliminering av kombi och vagn modeller. Nya funktioner

För 2008 års modell, var fokus instrumentbrädan uppdaterad med Citronfläckad mätare som var lätta att läsa vid en snabb blick. Dessutom presenterade mätarna även blå belysning för mörkerkörning. Den mest uppmärksammade inre funktion var tillägget av den valfria Sync-system som erbjuds Bluetooth-anslutning och en röststyrd gränssnitt för digitala musikspelare genom det extra uttag för MP3-spelare eller ett USB-port för iPod. Vid högre utrustningsnivåer, tillät anpassningsbar innerbelysning föraren att välja mellan flera färger. Ingår i bilens nya exteriör var en akustisk-glas vindrutan för att minska mängden av motor och vindbrus som nådde kabinen.
Utföranden

2008 Ford Fokus lineup presenterade tre utföranden. S trim var de mest grundläggande och erbjuds sådana bekvämligheter som luftkonditionering och en fyra-högtalare AM /FM /CD-stereo med möjlighet till satellitradio. På SE trim nivå standardutrustningen ingår fjärr keyless inresa och lås makt och speglar. Bland alternativen för SE var en uppgraderad stereo med en sex-CD-växlare, uppvärmda sidospeglar och en läderklädd ratt. Många av SE: s alternativ kom som standardutrustning på top-of-the-line SES, som också hade 16-tums aluminiumfälgar och främre och bakre barer stabilisator. Lädersäten, uppvärmda framsäten, och en taklucka slutfört listan med alternativ.
Powertrain

Alla tre Focus nivåer sprang på samma 2,0-liters i- line fyrcylindrig motor som producerade 140 hästkrafter vid 6000 rpm och 136 foot-pounds av vridmoment vid 4.250 rpm. Däremot producerade Partiell nollutsläpp Vehicle version krävs i Kalifornien bara 130 hästkrafter. Köpare kan välja standard femväxlad manuell växellåda eller den tillgängliga fyrväxlad automatlåda. Uppskattad bränsleekonomi för en Focus utrustad med manuell växellåda var 24 mpg vid stadskörning och 35 mpg på landsväg. Den automatiska växellådan siffrorna var identiska i stadskörning men sjönk till 33 mpg i landsvägskörning.
Säkerhetsfunktioner

Ford Focus åkande i alla 2008 års modeller var skyddade i olyckor med sex vanliga krockkuddar, inklusive framsätet sidokrockkuddar och främre och bakre huvudet krockgardiner. Bland andra säkerhetsfunktioner var höjdjusterbara framsätet nackstöd och ankare för barnstolar. En däcktryck övervakningssystem var nytt under 2008 och ett låsningsfritt bromssystem fanns tillgängliga. Den Insurance Institute for Highway Safety gav 2008 Fokus övergripande bedömningen Bra, den högsta tillgängliga, medan National Highway Traffic Safety Administration tester gav Focus fyra av fem möjliga stjärnor i fyra av de fem kategorier som den testade. Focus tjänade fem stjärnor i tester för förare-sidokollisioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138467.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.