Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Typer av Brake gas scooter Assemblies

De flesta skotrar utrustade med skivor eller trumbromsar. I allmänhet kommer de flesta nyare skotrar (från 2011) vara utrustade med en kombination av de två broms inställningar. Båda typerna av bromssystem är konstruerade för att bromsa din skoter på ett säkert och effektivt, men har sina egna distinkta fördelar. Vajerstyrd trumbromsar

Trum-stil bromsarna mer normalt finns på skotrar gjorts före 1980. Men några av de skotrar som finns idag använda ett bakre hjul utrustat med en trumbroms. Trumbromsar fungerar genom att tvinga en uppsättning krökta bromsbackarna mot den inre beklädnaden av bromstrumman inbyggd i navet vid mitten av hjulet. Skorna förflyttas av en fjäderbelastad kam spaken, som rör som scooterns operatören drar i bromsspaken. Även om denna inställning är relativt enkel, trumbromsar erbjuder mindre bromskraft och tenderar att vara större än en modern skiva-bromssystem.
Hydrauliska skivbromsar

Nästan alla moderna skotrar är utrustade med en hydraulisk skivbroms systemet, som erbjuder en otrolig mängd bromskraft i en lättare förpackning. Skivbromsar är dock mer komplex än de trumma stil bromsarna används av äldre skotrar. Skivbromsar används vanligen till framhjulet och gaffel, även om det är inte ovanligt att ha en skivbroms monterad på bakhjulet. Dessa system består av fluid-baserade hydrauliska huvudcylindrar som är anslutna till de främre och bakre bromshandtag, bromsledningar, bromsoket och bromsskivan. När bromshandtaget dras in, kolven inrymd i huvudcylindern krafter bromsvätska genom bromsledningar och in i bromsoket, stänga bromsok s bromsbelägg mot skivan. När spaken släpps, drar det hydrauliska trycket i systemet bromsbelägg bort från skivan.
Brake Controls

typiska scooter är utrustad med ett par bromshandtag, monterade en på vardera sidan av styret. Normalt är den främre bromsen manövreras med höger spak, medan den bakre bromsen manövreras med vänster spak. I fallet med en trumbroms, kommer hävarmen att monteras på styret av en ledad abborre, med bromsen kabel som sträcker sig ut till bromstrumman. Hydrauliska system, dock fäster spakarna direkt på styret monterade huvudcylindrarna. Även om det inte är vanligt på de flesta nyare maskiner, äldre Vespa skotrar och större, kan moderna skotrar omfattar också en bromspedal på brädan för att driva bakbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120813.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.