Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man tar hand om din Scooter

Ridning en skoter kan vara ett bra val om du är ute efter billig transport och vill spara in på bränslekostnader. Skotrar har inte alls lika många mekaniska komponenter som en fullstor bil, vilket också innebär att dina underhållskostnader kommer att bli mycket lägre. Det är viktigt att du tar hand om din skoter och underhålla den för att få så många miles från det som du kan. Lite anbud kärleksfull omsorg kan gå långt i att maximera livslängden på din scooter. Instruktioner
1

Läs bruksanvisningen för din skoter så du förstår vad den underhållsplan är, vilket kan variera kraftigt från en skoter till en annan. Underhållsarbeten, t.ex. byta vätskor och ersätta tändstift, bör utföras enligt tillverkarens specifikationer.
2

Kontrollera oljenivå på din scooter regelbundet. Fyll på olja vid behov. Om din scooter brinner för mycket olja, är detta ett tecken på motorproblem. Fånga problemet förr snarare än senare kan hjälpa dig att undvika en dyrare reparation räkningen än om problemet går obemärkt.
3

Kontrollera däcktrycket varje vecka för att se till att däcken är ordentligt pumpade. Sidoväggar däcken kommer att markeras med rekommenderat däcktryck. Ordentligt pumpade däck slits jämnare och håller längre. Du bör också kontrollera eventuella sprickor i dina däck, vilket kan leda till däck misslyckande. Spruckna däck bör bytas ut omedelbart.
4

Kontrollera alla skruvar och gångjärn på skotern var 1000 miles eller var sjätte månad, beroende på vad man kommer först. Alla gångjärn ska vara i gott skick, och alla lösa bultar ska dras åt.
5

Applicera en läder beskyddare till sätet, om det är läder. Detta kommer att bidra till att skydda materialet från solens skadliga strålar. Håll din scooter rengöra och vaxa den regelbundet, vilket kommer att hjälpa färgen att hålla sitt showroom-ny glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120802.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.