Hur man bygger en Go-Kart med ett batteri

Medan go-kart har traditionellt använt små tvåtaktsmotorer, är batteriet väl lämpad för go-kart. Det är viktigt att förstå dock att smeten inte direkt driva go-kart. De batteri driver en elektrisk motor, som driver go-kart. Du kan tänka på batteriet som ersätter bränslet, och den elektriska motorn som att byta ut gasen motorn i traditionella go-karts. Installera en elektrisk gokart motor kit är ett bra alternativ, om du inte har en stark elektrisk bakgrund. Saker du behöver
Svarv /Mill
Mig Welder
mutterdragare
Skruvmejslar
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Installera en direkt ström elmotor i satsen eller från en liknande ansökan såsom en golfvagn. Passa drivaxeln på motorn så att den matchar perfekt med den primära drevet av karten. Om elmotorns drivaxel skiljer sig från den primära enheten redskap, kanske du måste tillverka en stål eller aluminium adapter för att montera kugghjul på axeln.
2

Installera en eller flera batterier lämplig för elektriska motorn. För mer makt, kan du använda en rad batterier kopplade i en daisy-chain mode till varandra, sedan till motorn. Tänk viktfördelning när du väljer var du ska montera batterierna, och se till att de är säkert monterad på ramen. Du kan använda samma typ av downs stål håll används i bilar.
3

Splice en potentiometer i en elektrisk kopplingsdosa mellan batterierna och elmotorn. Potentiometern är i huvudsak en reostat. Det styr hur mycket av den tillgängliga kraften skickas till motorn.
4

Tillverka en koppling till mekanisera potentiometer med fjäderbelastade, mantlade kablar används i motorcykel kopplingar och bromsar. Du kan skapa fästen för att möjliggöra en gas-typ pedal för att aktivera potentiometer kabeln, eller ens ett finger eller tumme-trigger på ratten där en paddel shifter kan monteras i en racerbil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116749.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.