Gör Autos byggda före 1969 kräva höftbälten i USA

Ingen fordonet verkligen kräver säkerhetsbälten,? Som en sakfråga, inte du heller. Om du vill, kan du gå igenom hela livet - oavsett hur länge det visar sig vara - inte knäckning dig själv eller dina barn i fordonet. Men innan du gör det, kom ihåg att den kinetiska energin hos en £ 6000 SUV slå ett fast föremål på 60 mph är ungefär densamma som för en 75-pound golden retriever slår en mur vid ljudhastigheten. Bara något att tänka på. Historia

Säkerhetsbälten är inte nya, de går tillbaka till några av de producerade första bilarna, omkring 1890. Men det var inte förrän 1949 som amerikanska tillverkare började erbjuda säkerhetsbälten som tillvalsutrustning. År 1958, var Saab först med att erbjuda höftbälten som standardutrustning, följt av Volvos tre-punktsbälte 1959. Vid mitten av 1960-talet, erbjöd de flesta tillverkare dem som standard eller extra utrustning.
Fitment

Tvärtemot vad många tror, ​​1969 var inte den vattendelare år för obligatorisk säkerhetsbälte lagar. Förarsidans höftbälten blev nödvändig utrustning för personbilar 1963. Bakre höftbälten kom 1968 och tre-punkts främre bälten debuterade 1974. Förvirringen kommer ofta in där verkställigheten är berörda, eftersom faktiskt bära bältet var inte obligatoriskt förrän långt senare.
Enforcement

Den federala regeringen gjorde 't pass rutinmässiga lagstiftning om verkställighet fram till 1984, när de inte bilbälte blev en ticketable brott. Eftersom verkställighet kommer till staten eller lokala behörigheten, kommer särskilda lagar varierar mellan olika platser. Ungefär hälften av de stater i USA har gjort säkerhetsbälten kränkningar en primär brott, vilket innebär att en officer kan dra dig över för något annat än att inte använda bilbälte. Andra stater erbjuder undantag säkerhetsbälten för pickup bilar, vägar pågående jordbruksmaskiner och andra specifika fordonstyper. Addera Vad det kokar ner till

Även bilar och Extrautrustning kan spänner över flera decennier, inte reser lagen inte tillbaka i tiden oberoende av fordonet i fråga. Om bilen rullade av monteringsbandet före 1963 och kom inte med dem från fabriken med säkerhetsbälten, då ingen kan tvinga dig att installera en eftermarknad bälte och bära den. Men vad det kokar ner till är att om bilen kom från fabriken med ett säkerhetsbälte, så du måste bära den, och det går för ett bälte utrustat-, coach-byggda 1903 Cadillac modell A på samma sätt som det skulle för en 2012 CTS-V.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116623.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.