Hur man bestämma lämplig vikt Distribution på ett Semitrailer

En av de viktigaste aspekterna av att flytta gods inuti en 18-hjuling är korrekt viktfördelning. Rätt viktfördelning är en viktig faktor i väg slitage. Många stater är strikta om lastbilar som vistas inom postat viktgränser och noga övervaka åkerier på hur deras lastbilar presterar. En dåligt packad lastbil höjer ett företags kostnader för slitage på sina anläggningar och lastbilar, och kan resultera i böter för drift överviktiga lastbilar. Följ standardiserade förfaranden för att säkerställa korrekt viktfördelning i ett semi trailer. Instruktioner
1

Har rätt lastning utrustning, såsom en handtruck eller gaffeltruck, på plats för att se till att lasten kan flyttas in och ut ur trailern lätt. Packa inte lasten på fel plats och äventyra truckens säkerhet.
2

Var medveten om att det finns två stora axlar under flaket, som båda är konstruerade för att hantera 43 procent av truckens vikt. Den andra 14 procent är fördelade över framaxeln, som stöder motorn och hytten. Fördela det mesta av lasten väger mellan de två bakaxlar. Addera 3

Stack last i framför lastbilen om du har en full last, sedan arbeta dig tillbaka, är noga med att lämna tomrum nära den bakre delen av släpvagnen. Detta görs för att förhindra att last från att spilla ut ur trailern bör trailer dörrarna öppna medan lastbilen är på väg. Detta tomrum minimerar också trycket på dörrarna bör lastförskjutning under transport.
4

Packa en dellast av last börjar strax bakom framaxeln och slutar innan den andra axeln. Att göra detta garanterar en jämn viktfördelning och förhindrar slitage på lastbilens däck. Lastbilar med två axlar, även känd som tandemaxlar, kan stödja upp till 34,000 pounds vardera, enligt Förenta staternas Department of Transportation föreskrifter.
5

Väg din lastbil efter att den har laddats för att se till att du har rätt mängd vikt fördelas över varje axel. Kontrollera med din sändning eller förare manager för att fastställa eventuella justeringar du kan behöva göra för att tillfredsställa state-by-statliga regleringar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116496.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.