Vad är digitala Varvräknare för?

En varvräknare mäter hur snabbt något snurrar. Du kan hitta tachometrar i motorer för tåg, bussar, personbilar, lastbilar och traktorer. Standard takometrar mäter varv hos ett objekt genom infästning av en sensor eller med hjälp av magneter för att testa hastigheten. Going Digital

Digitala färdskrivare kan använda en puls som känner av revolutioner av objektet, vilket resulterar i ett nummer som du ser på en digital avläsning. Digitala färdskrivare kan också använda optiska sensorer som en laser eller reflexband för att mäta rotation av ett objekt.
Ridning i bilen

Du är förmodligen bekant med varvräknaren i bilen, som mäter antalet varv per minut (rpm) att din motor drivaxel snurrar. Digitala modeller kan du se rpm historien om en bil som hjälper dig finjustera bilens prestanda.
Stor och Liten

Digitala färdskrivare kommer i olika storlekar och priser. Vissa är kontakt-mindre medan andra har kontakter. Du kan hitta mikro digitala varvräknare för användning på modellflygplan eller skördare varvräknare som är mycket större.
Segling Seven Seas

Du kan använda en digital varvräknare till räknar de revolutioner ett fartygs propeller så att du kan beräkna hastigheten ditt skepp färdas. För din mätning, måste du räkna in vikten av fartygets last, väder och eventuella havstulpaner eller andra föremål som kan bromsa hastigheten. Addera Clouds

På ett flygplan, kan du använda en digital varvräknare som Horizon Instruments P-1000. Liksom många vanliga varvräknare, använder denna digitala modellen varningslampor för att låta dig veta när motorns varvtal är trasig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112458.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.