Skillnaderna i Toyota Förgasare

För en lång del av Toyotas företagets historia, var förgasarmotorer standarden. Förgasarmotorer använde ett komplext system av vakuumrör och skålar float att bringa bränsle i motorn på efterfrågan. Sedan 1980-talet, elektroniska och digitala bränsleinsprutningssystem, som använder en trycksatt pump och en rad bränslespridare, har ersatt förgasare, men carbureted fordon är fortfarande på väg. Det är viktigt vid service eller underhåll din förgasare Toyota motorfordon att du förstår skillnaderna mellan de olika Toyota förgasare. Aisin Models

ett av de varumärken Toyota kontrakterade med är Aisin förgasaren. Denna förgasaren skiljer sig något från andra förgasare i sin utformning och drift. Den Aisin förgasare design från fabriken hade några funktionalitet problem med överskott av bränsle in i motorn när bilen var i branta backar. Nyare konstruktioner använder ett bränsle spill som kommer tillbaka överskjutande bränsle till intaget linjer förgasaren istället för att låta det rinna in i motorn.
Chokevajrar och justering

Toyota förgasare använder inte ett elektroniskt choke system för kallstart, istället använder en kabel som mekaniskt öppnar eller stänger choken på förgasaren - baserad på pedal input från föraren innan fordonet startar. Nyare bilar använder en elektronisk choke med en förvärmare som inte tar bort choken tills en liten mekanisk termostat känner av rätt lufttemperatur. Fordon med chokevajrar behöver få sina chokevajrar regelbundet servade för att säkerställa att kabeln inte är rostig eller bindande upp. Detta kommer att bidra till att säkerställa optimal drift.
Choke Öppnare membran

När fordonet har värmts upp, körs och har utvecklat tillräckligt vakuum för att fungera utan choke aktiverad kommer en liten vakuum membran dra chokevajern och låt choken för att öppna. Detta skiljer sig från andra förgasare som använder en mekanisk termostat för att utföra samma uppgift. Denna metod kan vara benägna att problem om vakuumrör som styr detta membran spricka eller gå sönder, som den egentliga vakuumsignalen inte kommer att vara där för att öppna choken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111907.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.