Nackdelar med konventionella bilar

Modern civilisation är beroende av bilar för mycket av sin dagliga tillvaro. Bilar tjäna en viktig roll inom handel och industri, underlätta transport av arbetare, studenter och andra, och används i räddningstjänsten. Emellertid innebär den konventionella bilen ett antal nackdelar. Framtida generationer av fordon kan ha möjlighet att överskrida dessa nackdelar, men för nu, presenterar konventionell bil frågor som man kan tänka på när man väger för-och nackdelar. Mekaniska begränsningar

Bilar är användbara maskiner, och de har utvecklats enormt från sina ödmjuka början, men konventionella bilar fortfarande hindras av grundläggande mekaniska begränsningar. Alla bilar lider slitage över tiden, och enligt MSNBC, har den genomsnittliga bilen en livslängd på bara åtta år, kräver bilägare att investera i nya fordon varje årtionde eller så. Andra mekaniska begränsningar gäller grundläggande föraruppgifter såsom hastighet och inbromsning. Konventionella fordon kan bara gå så snabbt, och även moderna låsningsfria bromssystem kanske inte fungerar tillräckligt bra för att förebygga olyckor. Gas körsträcka är en annan nackdel på konventionella bilar, som ofta överträffade i detta avseende med nyare, mer innovativa modeller.
Utsläpp

En av de vanligaste kritiken mot konventionell autos är de utsläpp som de producerar från sina gasmotorer, som bidrar till förorening och minska luftkvaliteten. Bilar producerar i allmänhet kväveoxider, kolväten och kolmonoxid, som är skadliga för människors hälsa och miljön och bidrar till marknära ozon uppbyggd, särskilt i städer och andra tätbefolkade områden. Biltillverkare och ingenjörer fortsätter att experimentera med alternativa bränslen för icke-konventionella bilar som skulle minska beroendet av fossila bränslen. Den hybridfordon är ett exempel som syftar till att överskrida utsläppen problemet med konventionella bilar.
Trafik

Trafiken är ett problem endemisk för konventionella fordon. Även om man kan anta att trafiken skulle ske med någon speciell, inte bara konventionella bilar, några prototyper och konceptbilar antyder framtida autos förmåga att förbättra trafiksituationen på ett sätt som konventionella bilar inte kan. Till exempel, även om det låter långsökt, vissa företag är i färd med att utforma livskraftiga flygande fordon som kan minska städernas trafikproblem på gatan. Andra tillverkare experimenterar med icke-konventionella konstruktioner som är mindre och smidigare, kan minska motorväg och väg sylt. Människor får en dag lämna bakom eviga problemet med trafik som konventionella fordon har genererat. Addera funktion och säkerhet

konventionellt fordon är operativt komplicerat, och frekvensen av olyckor och kollisioner är ett bevis på bristen av konventionella fordon för att undanröja sådana säkerhetsproblem. Framtida generationer av fordon kan lämna bakom några av de tekniska begränsningarna hos konventionella bilar. Till exempel är datoriserad, automatiserad körning ett alternativ som testas idag. Konventionella bilar saknar säkerhetsteknik som kan rädda liv och undvika skador. De kräver också fullständig uppmärksamhet och engagemang av föraren, medan icke-konventionella fordon som testas har avancerade drivsystem som gör kör ett fordon enklare och säkrare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116206.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.