Delar av en generator Motor

Av alla de delar som utgör en bil, förmodligen en av de viktigaste är generatorn. Generatorer är den moderna versionen av gamla skolan generatorer som brukade vara i fordon. De är ansvariga för att se till att batteriet i bilen helt förblir laddat och att du kan använda allt som är ansluten till fordonets elektriska system. Man skulle kunna tro att en apparat som kan utföra denna uppgift är komplex, men i verkligheten, det finns verkligen bara ett fåtal grundläggande komponenter till den standard generatorn. Diodlikriktare

diodlikriktare, även kallad likriktarbrygga, är ansvarig för att konvertera växelström som alstras av generatorn till likström. De flesta bil generatorer har sex dioder. Denna del är som en översättare mellan rotor och stator och batteri. Addera rotoraggregatet

Rotoraggregatet består av flera delar. Den största delen är järnkärnan, kring vilka trådar (fältlindningar) är lindade. Runt kärnan och lindningarna är finger stolpar som placeras med omväxlande nord och syd avgifter. När rotorn snurrar, de alternerande finger polerna skapar ett magnetfält runt järnkärnan.

Även kärnan, lindningar, och stolpar är de mest avgörande delarna av rotoraggregatet, innehåller rotoraggregatet också en kylfläkt , släpringar, penslar och lager. Dessa ansvarar för att leda strömmen till lindningarna, hålla generatorn från överhettning, och tillåter lämplig transport av de viktigaste sammansättningsdelar.
Stator

Statorn är en cirkulär enhet som omger rotorn. Det består av trådringar runt en järn bostäder. När rotorn snurrar och alstrar en ström, är den nuvarande överförs till statorn. Statorn har tre ledningar som ansluter till diodlikriktare. Addera Rectifier

diodlikriktare som är ansluten till statorn omvandlar växelströmmen som produceras av rotom för att rikta ström att batteriet kan använda. Det är som översättaren av generatorn systemet. De flesta bil generatorer har sex dioder som utgör diodlikriktare.
Terminaler

En vanlig generator har fem separata terminaler som ansluts till den elektriska kretsen. Dessa terminaler känna spänningen i batteriet, slå på spänningsregulatorn i generatorn, distribuera ström till batteriet, stäng kretsen varningslampa, och förbi regulatorn.
Voltage Regulator

spänningsregulator, som namnet antyder, reglerar spänningen som produceras av generatorn. Den ansvarar för att fördela effekt som produceras till batteriet. Om spänningsregulatorn inte fungerade, kan batteriet få för mycket eller för lite makt, vilket leder till laddning problem eller överbelastning av batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112366.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.