Historien om japanska Autos

Den japanska bilindustrin har sina rötter i cykelverkstäder och tillverkning. Tidiga bilar gjordes i cykelaffär, och tidiga bilföretag, som Honda, började med att göra motorer för motordrivna cyklar. Från enkla ursprung, har den japanska bilindustrin utvecklats till en av de mest respekterade tillverkningsindustrin i världen. 1902-1914

Den första bilen som ska göras i Japan gjordes 1902 av Komanosuke Uchiyama i Ginza från en bensinmotor som hade förts tillbaka från USA. Han producerade den första helt japanska tillverkade bilar under 1907. År 1904 byggde Torao Yamaha den första japanska tillverkade buss, som rymde 10 passagerare. Genom 1914, var Mitsubishi Zosen tillverkar sin första bil, kallad Model A.
1930-1945

amerikanska biltillverkarna hade börjat bygga bilar i Japan för den japanska marknaden och var, med 1930, som producerar nästan 20.000 enheter per år. Japanska inhemska tillverkare producerade färre än 500 enheter. Genom 1935, var industrialiseringen i full gång i Japan med så många som 16 företag som producerar bilar. År 1936 passerade den japanska regeringen Biltillverkning Industries Act, som syftade till att bryta den amerikanska bilen monopolet. Bolag bildade enligt detta 1936 handling ingår Toyota och Datsun.
1955-1965

världskriget förde kravet att japanska Zaibatsu, eller industrikonglomerat, upplösa . Många av dessa företag ombildas efter ockupationen. Den japanska regeringen såg vikten av att starta den inhemska bilmarknaden och vidtog åtgärder för att stimulera innovation. År 1955 började Suzuki produktion av 360cc Suzlite. Fuji följde med sin 360cc Subaru 360, och Mitsubishi introducerade sin Mitsubishi 500, en liten, bränslesnål 500cc bil prissatta till rimligt pris. 1960 introducerades av Toyo Kogyo, som så småningom skulle bli Mazda, en 360cc coupe. Toyotas 700cc par infördes 1961. Alla dessa bilar var resultatet av ett statligt program uppmanar biltillverkarna att producera små, mycket bränslesnåla fordon till ett överkomligt pris för den inhemska marknaden. Addera 1965-1975
< p> Den japansk biltillverkare Association (JAMA) grundades 1967. JAMA bildades för att hjälpa auto tillverkare möta förändringar i Japans ekonomi, som liberaliserade bil import, som resulterade från Japans inträde i Allmänna tull-och handelsavtalet (GATT). Japans biltillverkare insåg att de skulle behöva mer automatisering i biltillverkning och började använda avancerade digitala tillverkningstekniker och robotik i början av 1970. Ledningsstrukturer ändrades för att passa nyare tillverkningstekniker och tekniker.

Mellan mitten av 1960 och mitten av 1970, japansk bil inköp exploderade. År 1962, 14 procent av hushållen ägde bilar. Vid 1975 hade den ökat till drygt 50 procent. Denna tillströmning av kontanter tillåten japanska biltillverkare att förnya sig på områdena tillverkningsteknik och motorns konstruktion, vilket resulterar i utvecklingen av den roterande motorn av Toyo Kogyo.
1975-1985
< p> oljekrisen 1973 skapat en global efterfrågan på mer bränslesnåla bilar. Med amerikanska biltillverkarna har fokuserat för år på hög effekt, stora motorer, var Japan i ett bra läge, med sitt sortiment av mindre motorer avsedda för bränsleeffektivitet, ange många globala marknader, särskilt USA. Eftersom japanska bilar var redan ljus, de var en av de första att använda innovativa material, såsom plast och hög spänning stålplåt, för att ytterligare minska vikten.
1985 att presentera

Vid 1985 hade japanska biltillverkare har etablerat sig som världsklass verksamhet. Innovationer i tillverkningssystem, ledningssystem, och fordonsindustrin material på nivåer som inte skulle motsvaras av andra nationer fram till mitten av 1990-talet. Japanska tillverkare fokuserar på produktutveckling, inklusive tekniska innovationer. Ett fokusområde gjorde bilar återvinningsbara. Vid 1985, 75 procent av en japansk bil i vikt, ska kunna återvinnas. Japanska tillverkare fokuserade även på förbättringar av säkerheten. Japan började tillverka bilar på lokala marknader, såsom USA, som ett svar på protektionistiska känslor. I mitten av 1990-talet, hade japanska tillverkare in på marknaden lyxbil med high-end co-varumärken, såsom Acura och Lexus, som produceras för att konkurrera med europeiska tillverkare som BMW och Mercedes-Benz.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112194.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.