Cummins 4B 3.9 Motorspecifikationer

I produktionen från 1984 till idag, var den 3,9-liters Cummins 4BT motorn ofta i kommersiella van applikationer. Den producerade en stor mängd vridmoment i förhållande till sin lilla storlek. En extremt mångsidig motor har 4BT funnit användning som en populär swap-out motor för Jeepar, små lastbilar och terrängbilar. Typ

4BT använder en inline, fyrcylindrig konfiguration, och har ett deplacement på 239 cubic inches (mängden volym svepte ut ur en motors förbränningsrum genom sina kolvar under en revolution). Denna icke-intercooler, turboladdade motorn har ett kompressionsförhållande på 17,5 till 1 (det högsta beloppet av motorns volym jämfört med dess minimibelopp). Den har ett hål på 4,2 inches (mängden utrymme en kolv måste ange en förbränningskammare), ett slag av 4,72 inches (det avstånd en kolv måste resa varje riktning vid in-och utpassering en motors förbränningsrum) och en olja kapacitet 10 liter.
Prestanda

Cummins 3.9L 4BT genererar 105 hästkrafter vid drift vid 3500 rpm och en kraftfull 265 ft-lbs. vridmoment (den kraft som krävs för att vända en vevaxeln ett helt varv) vid 1.600 rpm.
Mått

4BT har en längd av 30,6 inches , en bredd av 24,6 inches och en höjd av 37,6 inches. Den väger 745-782 pounds, en liten mängd i samband med dess prestanda och vridmoment.
Övriga

och med november 2010 har Cummins utvidgats tillämpningar av den 4BT utöver det kommersiella steg skåpbilar och små jordbruksmaskiner. Till exempel är det nu vanligt förekommande i entreprenadmaskiner, fartyg och flera terränggående applikationer, såsom tröskor. Antalet 4 i sitt namn representerar fyra cylindrar, "T" står för turbo och "B" indikerar motorns serien. Den 4BT är nära besläktad med Cummins 6BT, den delar en identisk ventil-tåg arkitektur, bränsleinsprutningar, kolvar och vevstakar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114082.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.