De delar av en Tändsystem

bilens tändning är, naturligtvis, vad startar bilen. Om tändningen fungerar felaktigt, kanske du inte kunna starta bilen. En tändningen består av flera olika delar, bland annat tändspolen, distributör och tändstift. När du arbetar på rätt sätt, de arbetar tillsammans för att starta din bil när du vrider om nyckeln. Tändspole

en tändspole omvandlar batteriet är relativt låg spänning till den höga spänning som krävs för att orsaka förbränning inuti cylindern. Enligt Hesston College, sade den spänning som krävs för att initiera förbränning måste vara minst 20 tusen volt. Spolen är egentligen består av två olika spolar: primärspolen, som förbinder med batteriet, och den sekundära spolen, vilken är sammansatt av tunna trådar och ökar spänningen till den nödvändiga nivån. Tändspolen ansluts till distributören.
Distributör

distributören bär el till motorns cylindrar genom tändstiftet. Denna process sker via en roterande arm, som ligger ovanpå fördelaraxeln insidan av fördelarlocket. Fördelarlocket omfattar både den roterande armen, även känd som en rötor, och distributören axeln. Rotorn ansluter med spolens primärkrets och locket ansluter till sekundärkretsen.
Tändstift

Tändstift sitta inuti topplocket. De skapar gnistor som krävs för att starta motorn genom att antända komprimerade bränslen. Även en enkel konstruktion, pluggar bära gnista ofta ut, behöver bytas. När tändstiftet sliter bilen inte startar omgående. De grundläggande delarna av ett tändstift inkluderar en isolator, ett skal och en central ledare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113701.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.