Hur man bygger en bil som kommer att klättra en ramp för en Physics Project

För att bygga en bil som kan vara självgående upp en ramp, utan att gå till ytterligheter, såsom montering av en förbränningsmotor på det, behöver du att använda vardagliga material som lagrar energi. Det finns många alternativ här, även om en enkel en kan göras från fjädrar och gummiband. Dessa kan utlösas så att det vridmoment som alstras kommer att skicka en hemgjord contraption uppför en ramp. Du kommer att behöva montera denna energikälla på ett par axlar och montera runda föremål för att tjäna som hjulen på dessa axlar, liksom. Saker du behöver
Mus fälla 2 fötter hushåll sträng
Lim Sida 2 plast kulspetspennor
8 gummiband
4 cd-skivor eller dvd-skivor från 4 krokar öga

Visa fler instruktioner
1

Skruv ögat krokar i de minsta kanter mus fälla. De bör vara vridna så att öppningarna är parallella med varandra och är lodrätt mot marken.
2

isär pennorna och spara plaströren. Skär två hål på motsatta sidor av ett rör så att strängen kan föras genom. Det ska centreras på längden. Pennan röret med hålen genom ögat krokarna på sidan av musen fällan där metallen baren skulle vila när den är inställd Addera 3

Slide. Skjut den andra pennan röret genom det andra paret ögat krokar.
4

Twist ett gummiband runt ändarna av varje pennrör. Lämna bara tillräckligt med utrymme för de cd-skivor för att glida över dem.
5

Montera cd-skivor på ändarna av pennan rören. Se till att de inte glider längs rören genom att justera antalet gånger gummiband lindas.
6

Wrap de återstående fyra gummiband runt kanten på varje cd. Detta kommer att tillhandahålla dragning för "hjul".
7

Tie ena änden av snöret ordentligt till baren för musen fällan.
8

Trä den andra änden av snöret genom hålet i den bakre pennrör. Knyt en knut så att strängen inte kan dras genom hålet.
9

Ställ musen fällan. Vind slacket strängen kring det bakre pennrör genom att snurra den så att strängen går ovanpå röret. Till exempel, om den bakre delen av manick är till höger när du håller den framför dig, linda axeln medurs.
10

Ställ fordonet på ytan av rampen, sedan utlösa fällan . Fjädern i fällan att varva ner strängen, snurra axeln och snurrande grej uppför rampen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113038.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.