Hur man flyttar en bil till Irland

Om du planerar en permanent eller långvarig flytta till Irland, vill du förmodligen att ta bilen med dig. Mycket av det vackra landet är landsbygd, och många av dess medborgare skulle föreslå att en bil är en nödvändighet för att komma till och från arbetet, shopping och sightseeing. Även ett bra rederi kommer att hantera majoriteten av nödvändig dokumentation, vidta åtgärder för att säkerställa att företaget har täckt allt. Instruktioner
1

Hitta ett rederi som kommer att ta bilen hela vägen till Irland. Du kanske inte behöver fin en direkt väg, men kontrollera för att säkerställa att företaget inte kräver att du importera din bil till, till exempel Förenade kungariket och sedan exportera till Irland, vilket kommer att medföra extra avgifter. Om din bil behöver gå via ett annat land, be företaget att behandla det som ett "omlastning" eller "relä."
2

Fråga rederiet om det kommer att slutföra all relevant dokumentation och om du ska förvänta dig några extra avgifter. Om avsändaren vill att du ska fylla i några papper, be om tomma formulär samt vägledning om färdigställande. Felaktiga deklarationer kan resultera i dryga böter, även om du inte har fyllt i blanketterna, kan du behöva skriva dem. Du kommer också att behöva betala frakt försäkringar bland andra möjliga avgifter.
3

Räkna med att betala importtull på minst 10 procent om du tar bilen från länder utanför Europeiska unionen (EU) innan bilen släpptes i Irland. Om du importerar bilen från ett annat EU-land och har ägt bilen i mindre än sex månader, måste du betala mervärdesskatt (moms) --- med 2010, en 17,5 procent avgift. Denna skatt gäller även om du redan har betalat moms i en annan del av EU. Alla bilar som importeras från länder utanför EU kommer att locka moms, oavsett ålder.
4

Registrera din bil hos skatteverket vid närmaste bilregistret (VRO) innan du kör din bil i Irland. Om du har ägt bilen i mindre än sex månader, måste du betala skatt registrering av fordon (VRT). Den irländska skatte-och tullmyndigheten webbplats ger en möjlighet att du kan beräkna detta belopp.
5

Köp bilförsäkring och motor skatt. Din nuvarande försäkring kan inte täcka din bil i Irland. Kontrollera med ditt försäkringsbolag, och göra justeringar vid behov. Köp din online-motor skatt eller på lokal Motor Beskattning Office.
6

Sätt din bil genom National Car Test (NCT) om det är mer än fyra år gammal, även om bilen har uppfyllt lagstadgade tester utomlands. Testningen station kommer att fråga dig ett provningsintyg, som kommer att visa det datum då du kommer att behöva ha bilen testas igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/113022.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.