Hur man reparerar en Trailer Deck

De flesta vagnar är utrustade med utbytbara trä trall. Detta gör att du kan byta ut en enda skadad bräda eller komplett trädäck av trailern. Däcket är oftast gjord av tryckimpregnerat virke eller ett träslag som är naturligt röttåliga. Gör-det-själv hantlangare kan reparera eller byta ut en släpvagn däck med lite tid och standardverktyg. Saker du behöver
skruvdragare och bits
Geringssåg
Tjocklek hyvel
Måttband
Router
1/4-tums Round över fräs med styrlager.
Lumber
Bordssåg
svart markering
självgängande, rostfria skruvar (3/4-tums längre än trall) katalog Exteriör däck fläcken
spridarpump eller pensel

Visa fler instruktioner
1

Ta bort de gamla skruvarna från de dåliga bitarna av trädäck med en skruvdragare i omvänd.
2

Dra ut de dåliga delarna av trä trall. Arbeta med en bit i taget så att du kan använda den gamla styrelsen som mall. Använd en svart markering att märka varje bräda som du tar bort den från släpet.
3

Skär ett ersättningskort till samma längd som den gamla styrelsen med en geringssåg.

4

Plane styrelsen till samma tjocklek som de gamla brädor på släpet. Detta kanske inte är nödvändigt om den gamla trailern byggdes med lagermaterialen. Kontrollera tjockleken på den gamla däck materialet med användning av ett måttband. Plane det nya materialet, som behövs, för att matcha det gamla materialet. Om du måste planet ner korten, använder en 1/4-tums rund-over fräs för att mjuka upp kanterna och förhindra splittring på träet. En router med en 1/4-tums rund-over fräs med en guide-lagret fungerar bäst för detta.
5

Rip virket till samma bredd som den gamla styrelsen du byter, om Det är inte en standard-sized bredd, med en tabell såg.
6

Place de nya brädor på släpet från där de gamla brädor avlägsnades. Kontrollera ordningen på korten från steg 2 för korrekt ordning av installationen för nya trädäck. Kontrollera i slutet av varje bräda för inriktningen av årsringarna. Du vill placera kortet så att årsringarna ser ut som de rynkar. Detta kommer att hjälpa till att hålla styrelsen från varpning över tid.
7

Skruva den nya brädor i stålet stöd stagning av trailern. Använd två självgängande skruvar i rostfritt stål på varje stag plats. Placera skruven ca 3/4 tum in från varje sida. Använd en borrmaskin med rätt bit för att fästa brädan. Håll din vikt på brädan, när du arbetar, för att säkerställa att styrelsen är tätt mot vagnens stärkande.
8

Ansök yttre däck fläck till styrelser för att hjälpa till att bevara dem. Applicera fläcken med en borste eller pump spruta för optimal täckning. Om du använder tryckimpregnerat virke du behöver för att låta träet ålder för en månad innan målgång till de nya PRYDNAD styrelser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112967.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.