Hur man byter Hubs båttrailer

Byta nav på en båttrailer är lätt, och med den tid som båttrailers tillbringar i vattnet, ibland är det nödvändigt att bekämpa rost eller korrosion. Ofta ompackning lagren blir allt underhåll som krävs, men om navet är skadad eller mycket rostig, kan du ta bort hela navet och ersätta den med en ny. Du måste se till att det nya navet har rätt mått för att passa din släpvagnsaxeln så om du är osäker på vad man ska använda, kolla med den lokala trailer försäljare eller reparationsverkstad. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Stor skruvmejsel
Tänger
Gummi hammare eller klubba
Visa mer Instruktioner
1

Palla upp vagnen och stödja den på en uppsättning pallbockar. Se till att du placerar domkraften under ramen så att vagnen inte flyttas eller flyttar på läktaren.
2

Ta bort muttrarna med en socket och breaker bar. Avlägsna däcket och hjulet från släpvagnen. Bänd bort dammskyddet från mitten av navet med en flat skruvmejsel.
3

Leta sprinten på spindelns ände sitter under dammskydd och ta bort den. Bara böj ändarna raka och dra ut sprinten ur axeln med en tång.
4

Torka fettet ur navet med en ren trasa. Du kommer att se en bricka under slottet mutter som har en tang på det som är engagerande muttern. Bänd tang bort från muttern och ta bort muttern och brickan från axeln.
5

Dra navet rakt av spindeln och axel. Placera det nya navet på axeln och spindeln genom att helt enkelt skjuta det på plats. Du måste redan ha placerat lager och tätningar i nya axeln före montering.
6

Skjut tang brickan in och installera kronmutter på axeln. Dra åt kronmuttern och sedan böja tången på tang bricka för att låsa den i muttern.
7

Installera en ny saxpinne i hålet i axeltappen och böj ändarna runt axeln med en skruvmejsel eller tång. Sätt tillbaka dammskyddet på navet. Rikta in locket så att den är vänd rakt mot navet och knacka det på plats med en gummihammare eller klubba.
8

tillbaka däck och hjul på vagnen, dra åt muttrarna med tillverkarens specifikationer . Avlägsna domkraften och sänk trailern till marken. Flytta till den andra sidan av släpvagnen och upprepa processen att ersätta den motsatta navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112445.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.