Hur man kan räkna ett Bend i plåt

plåt bockning ofta används inom flyget och kan utföras med hjälp av specialverktyg eller billigt och hemma under små projekt efter hand. Raka krökar bildas med träklossar, ett skruvstäd och ett vattenpass för noggrannhet. Flygplan ingenjörer utvecklat ett sätt att beräkna bockmån vilket är användbart när räkna en krök i plåt. Enligt Integrated Publishing, kan någon bockvinkel mellan 1 och 180 grader skapas noggrant med beräkningen. Saker du behöver
2 skruvstäd
Workbench
Måttband
Träklossar
Vattenpass
Plåt
Stark handskar
Goggles
vinkelslip eller metall såg
Hammer
Mallet
Hardwood blockera
Protractor
Sneda träklossar
Wood såg
Plane eller orbital sander
Visa fler instruktioner

1

Fäst två skruvstäd fast på kanten av en stadig, säker arbetsbänk. Mät avståndet från varandra med hjälp av ett måttband och justera vid behov. Kontrollera att avståndet är tillräckligt för att hålla plåten på plats. Kläm träblocken inuti två skruvstäd så att den mjuka, böjda kanten vänd uppåt. Kontrollera träblocken är horisontellt med vattenpass.
2

Använd skyddshandskar och skyddsglasögon. Klipp ut längden av plåt du vill böja med en vinkelslip eller metall sågen. Tjockare bitar av metall kräver en vinkelslip. Placera plåt inuti skruvstäd mot trästavarna så ytan av varje block möter linjen som kommer att bilda din böj. Kläm fast metallen ordentligt på plats med hjälp av skruvstäd spakarna. Addera 3

Kontrollera igen träblocken är platt med vattenpass. Börja böja metall över den mjuka, böjda skogsbrynet block med en hammare. Börja i ena änden och arbeta gradvis tillsammans. Bibehåll en konsekvent tryck så mycket som möjligt. Gradvis arbeta metallen i en böjd form med hjälp av blocken som din guide. Omvänd din riktning så många gånger som det tar att skapa en jämn böj längs hela längden av metallen.
4

Applicera tyngre tryck med användning av en klubba och lövträ blocket något område av den metall som inte är plan och jämn längs kurvan. Skapa en över-krök av några grader med hjälp av en gradskiva för att mäta det exakta beloppet, om du behöver en prefekt 90-graders böj vinkel.
5

Uppnå en over-böj med fasta trä block som har en liten inåt vinkling. Skapa din egen vinkling med en trä såg och smidig den platt med en plan eller planslip. Plåt kan göras för att böja upp till 30 grader från sin bockvinkel, som beskrivs av The Fabricator.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111900.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.