Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Felsökning av en 1998 Chevy Truck 4WD

Chevy 4x4 började 1960 och omfattar Chevy Blazer, Chevrolet C1500 och Chevy Silverado. Underhåll på din Chevy 4x4 fordon ger dig livslängden på din bil och ser till att du kommer att ha en säker resa. Om din Chevy 4x4 har alla indikatorlampor på, bör de åtgärdas först, eftersom de kan ge information om underliggande problem som behöver upplösning. Tänds förse dig med anmälningar om frågor som bör behandlas av en legitimerad professionell. Instruktioner
1

Kontrollera din luftfilter. Livslängden på din luftfilter varierar beroende på var ditt fordon körs. Om du kör mer på landsbygden eller land områden, då filtret behöva bytas oftare än körsträcka anges av tillverkaren. Luftfiltret är beläget i centrum av din motor och är rund är formen. En indikator på att filtret behöver bytas är färgen på filtret. Det ska vara vitt och mörkare eller dammigare det är ju närmare det är att behöva förändras.
2

Kontrollera däcktrycket. Däcktrycket är oerhört viktigt att se till att stoppa förmågan och svarvning. Du kan kontrollera din däcktrycket med en lufttrycksmätare eller en luftpump som är utrustad med en lufttrycksmätare. Mängden däcktryck att dina däck behöver kommer att variera beroende på vilken typ av Chevy 4x4 din har och vilken typ av däck du har. För att kolla lufttrycket i däcken, skruva av locket från däcket stammen och placera lufttrycksmätare över spindeln och pressa. Du kommer att höra en explosion av luft släpper från däcket och mätaren kommer att förse dig med däcktrycket. Om din däcktrycket är för lågt så ska du lägga till luft i däcken så snart som möjligt.
3

Kontrollera vätskenivån servostyrning. Servostyrning möjliggör enkel svarvning och körbarhet för din Chevy 4x4. Styrservoolja håller servostyrningen smorda mekanismer. Styrservoolja bör kontrolleras med fordonet varmt. Den servostyrning reservoaren ligger på sidan av motorn och skall märkas med orden "Servostyrning." Behållaren har en fyllnadsvolym linje på insidan som kan visualiseras när locket avlägsnas. Se till att vätskan inte är lägre än den låga linjen. Om vätskan är för låg, byt med rekommenderad vätska som föreslagits av din instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103270.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.