Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstift i en 2007 Dodge Pickup

Under 2007 erbjöd Dodge en linje av pickup lastbilar med många olika organ alternativ och flera olika motorer. Dodge rekommenderar byte av tändstift var 30.000 till 60.000 miles. Ändra truckens tändstift är ett jobb som du kan göra själv, och processen är densamma oavsett vilken motor din bil har. Hålla din bil väl underhållna kommer att säkerställa en lång livslängd och driftsäkerhet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
tändstiftshylsa med en gummi-eller skuminlägg
Socket förlängning
Momentnyckel
silikonsmörjmedel
Pre-spaltförsedda tändstift

Visa fler instruktioner
1

bort den elektriska kontakten från spolen pack. Tändstiften är under varje spole förpackningar, så du måste ta bort spolen förpackningar först. Använd en luftpistol för att rengöra området kring spolpaketet med tryckluft. Blåser området rent hindrar smuts från att falla in i cylindrarna.
2

skruva isär spolpaketet genom att ta bort en eller två monterings bultar eller muttrar, med hjälp av lämpliga uttag på en spärrnyckel med förlängning. Lyft försiktigt spolpaketet bort av ventilkåpan.
3

Rengör tändstiftet väl ut med några utblås av tryckluft från luftgevär. Ta bort tändstiftet med en socket tändstiftet med en gummi-eller skuminlägg på en spärrnyckel med förlängning.
4

Avlägsna sockeln förlängningen, med tändstiftet uttaget fäst vid den, ur spärr. Placera ett nytt tändstift i sockeln och sänk det försiktigt in tändstiftet väl. Börja att trä tändstiftet för hand för att förhindra cross trä den i topplocket.
5

Fäst sockeln förlängning till en momentnyckel. Dra åt tändstiften i 3,7-och 4,7-litersmotorer till 20 foot-pounds. Dra åt tändstiften i 5,7-litersmotorer till 13 foot-pounds.
6

Applicera ett tunt lager av silikon till O-ringen på spolpaketet. Placera spolpaketet på ventilkåpan och tryck fast tändstiftet.
7

Dra spolpaketet montering bultar till 62 tum-pounds med hjälp av lämpligt uttag på en momentnyckel. Anslut den elektriska anslutningen till spolpaketet.
8

Upprepa steg 1 till 7 för varje tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102786.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.