Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lägger Air i mina däck på bensinstationen

En av de mest ofta förbises objekt på en bils underhållsplan är rätt lufttryck i däcken. Det är viktigt att hålla rätt tryck i bilens däck för säkerhet och för att maximera däckslitage och bränsle körsträcka. Ett däck med lågt tryck är mer mottagliga för utblåsning. Över-eller under-inflation på ett däck kan leda till oregelbundna slitagemönster. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

parkera bilen nära bensinstationen s luftpump. Placera din bil så att du har tillräckligt med utrymme att fritt gå mellan bilen och pumpen och så att de främre och bakre hjulen är lika långt från pumpen. Slangen bör vara tillräckligt lång för att nå alla däcken.
2

Titta inuti dörrkarmen i din förardörr och läs trim taggen. Den trim taggen ger dig tillverkarens föreslagna lufttryck. Om trim taggen i förardörren jamb inte innehåller denna information kan du också kolla bilens handskfack, gastank dörr eller bruksanvisning för denna information.
3

bort ventilkåpan från var och en av dina däck och placera dem i fickan så att du inte förlorar dem.
4

Placera din däck mätare på bestämt varje ventilskaftet och noterar däcktrycket. Om du hör ett väsande när du gör det du släppa ut luft ur däcken och behöver för att driva mätaren hårdare så att ventilskaftet vilar stadigt på huvudet av lufttrycksmätare.
5

Pumpa däcken till den angivna trycket. Håll pumpens luftchucken stadigt på hjulets ventilspindeln, och tryck ned spaken, om tillämpligt. Lägg vädra lite i taget och kontrollera trycket med lufttrycksmätare.
6

Tryck mitt stift inuti ventilskaftet att frigöra eventuell överflödig luft, om det behövs. Många däck mätare innefattar en exponerad stift på toppen just för detta ändamål, men om din inte är utrustad med den här funktionen kan du använda spetsen på din bil nyckel.
7

Placera ventilhattarna tillbaka på varje däckets ventilspindeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102085.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.