Hur man installerar ett 3000GT generatorremmen

generatorremmen av din 3000GT är en enkel enhet som utför den elementära uppgiften att överföra rotationsrörelse från den harmoniska Balansblock till generatorn remskiva. Utan bältet, skulle din 3000GT rinna helt batteriet inom en timmes tid. Du kan installera ett 3000GT generatorrem, själv, med några enkla verktyg i en eftermiddag. Installationen av en ny generator rem bör ske vid 30.000 miles, liksom med alla 60.000 eller 100.000 mil rutinunderhåll du utför på fordonet. Saker du behöver
Tire block
hydraulisk domkraft
Jack står
platt skruvmejsel
Däck järn
Drive socket
Socket, 10 mm, 12 mm, 12-mm, 14-mm
Socket förlängningar, 3 tum och 6 inches
rep rep, 6 ft
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Ta bort minuspolen kabeln från bilens batteri.
2

Säkra fordonet med däcket block.
3

Höja fordonets front med en hydraulisk domkraft. Stöd 3000GT med pallbockar, liksom uttaget, för att säkerställa att det är säkert på plats.
4

Ta förarsidan däck för att komma åt panelen motorservice ligger i hjulhuset.

5

Demontera stänkskyddet under den främre sidan av fordonet. Skärmen hålls på plats med tre "slå an" skruvar, två bultar och fem metallnypor. När fästelement tas bort, placera dem på en säker plats för att undvika att förlora dem.
6

Ta bort locket motorn tillträde i förarsidan hjulhuset. Locket hålls på plats med tre bultar och två clips skruv. Ställ luckan åt sidan när den avlägsnas.
7

Lossa spännrullen genom att vrida skruven moturs. Skjut remskivan ner för att passa generatorremmen över generatorns remskiva, remskiva och spännrullen.
8

Spänn spännrullen tills generatorremmen har inte mer än 1/8 tum av "spela . " Om remmen är för löst, kommer bandet att göra ett gnisslande ljud när motorn går.
9

ominstallera de fordonskomponenter och placera hjulet tillbaka på fordonet. Sänk bilen och återanslut minuspolen kabeln till batteriet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133635.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.