Hur du ändrar en termostat i en 1996 Mercury Cougar

I 1996 års Mercury Cougar XR7 använder en mekanisk termostat inuti insugningsröret att reglera driftstemperatur frostskyddsmedel i motorn. Med tiden blir termostaten svagare eftersom det är mekanisk. Fjädern inuti termostaten försvagas, och litegrann ventilen korroderar på grund av föroreningar inne i motorn. När du märker att temperaturmätaren kantning högre, är det dags att byta termostat för en ny. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckelsats
Rags
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

bort kylarslangen från termostathuset genom att lossa bandet klämma med en tång. Med klämman lossats, dra slangen utanför huset. Håll huset vertikalt för att dränera överflödig vätska i kylaren. Det enklaste sättet att hitta huset är att följa den övre slangen där den monteras på motorn.
2

Ta bort de två bostäder bultar som håller fast termostathuset till insugningsröret med en sockel.

3

Lyft termostathuset från motorn och kasta den gamla packningen och termostat. Plug hålet termostaten sitter i med en trasa.
4

Torka ytan ren från alla gamla löv och packningsmaterial. Använd en liten stålborste som behövs för att rengöra ytan på gamla packningen material. Inspektera botten av termostathuset för något skräp och rengör därefter.
5

Avlägsna trasan och placera den nya termostaten i insugningsröret. Slutet med fjädern sitter innanför Merkurius grenröret.
6

Placera den nya packningen på insugningsröret. Rada upp hålen i packningen med bulthålen i insugningsröret.
7

Placera termostathuset på toppen av packningen och fäst den med skruvarna.
8

Skjut på slangen på termostathuset och fästa slangen med bandet klämman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133507.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.